Autotoday 10 vuotta sitten: ”Subaru nousi nelivetojen markkinajohtajaksi”

Tasan kymmenen vuotta sitten Subaru hallitsi nelivetoisten henkilöautojen markkinoita. Nyt tilanne on hieman erilainen, melkein jokaisella automerkillä on tarjolla nelivetoisia malleja.

Subaru nousi nelivetojen markkinajohtajaksi

Marraskuussa Subaru oli ylivoimaisesti Suomen eniten myyty nelivetoinen henkilöauto. Merkin markkinaosuus oli jo 2,3 prosenttia, ja myyntikäyrä osoittaa edelleen vahvasti ylöspäin.

Subaru on palaamassa nelivetoisten henkilöautojen markkinajohtajaksi. Japanilaismerkin myynti kääntyi huimaan kasvuun keväällä, kun yhtiö esitteli maailman ensimmäiset boxerdieselmoottorilla varustetut mallinsa.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

Ensin mullistava moottori tuli tarjolle Legacyyn ja Outbackiin ja syksyllä se saatiin myös aikaisemmin keväällä esitellyn täysin uuden Foresterin konepellin alle.

Dieselvalikoima kasvaa tärkeällä mallilla, kun lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä ensi kerran nähty Impreza Diesel saadaan myös Suomen markkinoille.

Marraskuussa lähes joka viides maassamme myyty nelivetoinen henkilöauto oli Subaru, sillä merkin markkinaosuus nelivetoisissa oli peräti 19,4 prosenttia. Koko vuoden luvuissa Subaru oli lähes tuhannen auton rekisteröinneillä ja 6,5 prosentin osuudella seitsemännellä sijalla.

Tämän vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana on myyty lähes kymmenen prosenttia enemmän henkilöautoja (9,4 %) kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Subarun myynti on kasvanut samaan aikaan vielä reilusti enemmän, sillä sen rekisteröinnit ovat kasvaneet neljänneksellä. Marraskuussa Subarun markkinaosuus oli 2,3 prosentilla yli kolminkertainen viime vuoteen verrattuna.

– Olemme ilolla seuranneet, että tämän hetkinen taloudellinen tilanne ei ole vaikuttanut lainkaan Subarun myyntiin. Uudet huipputaloudelliset mallimme sopivat loistavasti suomalaisiin olosuhteisiin, minkä ansiosta tilauskantamme on edelleen kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla, toteaa Subaru Nordic AB:n Suomen myyntijohtaja Satu Salomaa tyytyväisenä.

Nelivetoisten henkilöautojen myynti marraskuussa:

1. Subaru 148
2. Volvo 85
3. Volkswagen 71

Juttu oli Autotodayssa 3.12.2008

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän