Autotoday 10 vuotta sitten: ”Reilun vuoden sisällä kolme uutta Saab-mallia”

Saab 9-3X Concept. Kuva: Saab.

Tasan kymmenen vuotta sitten elettiin vielä kuvitelmissa, että Saab tulee säilymään automerkkinä. Näin ei kuitenkaan loppujen lopuksi käynyt. Vuonna 2008 kaikki näytti kuitenkin vielä hyvältä.

Reilun vuoden sisällä kolme uutta Saab-mallia

Saabilla on käynnissä historiansa suurin tuotelaajennus, jonka ensimmäinen askel otetaan ensi maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä.

Saabin tulevaisuudesta on annettu julkisuudessa paljon ennenaikaisia arvailuja. Yltiöpäisimmissä uutisissa Saab on ollut myynnissä ja media on ollut jopa lakkauttamassa koko merkkiä.

Katso tästä aikaisemmat Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

General Motorsin Yhdysvaltain kongressille toimittamassa suunnitelmassa mainittiin Saabin myynti yhtenä vaihtoehtona, mutta näillä näkymin mitään sen kaltaista ei ole näköpiirissä. Päinvastoin Saabin tulevaisuus vahvistui, kun Ruotsin valtio julkisti viime viikolla mittavan tukipaketin.

Saab-brändin eteen on tehty viime vuosina johdonmukaista työtä, jonka avulla on nostettu entistä paremmin näkyviin yhtiön skandinaavinen innovatiivinen perintö. Saabilla onkin maailmanlaajuisesti vahva asema erityisen turvallisena ja ympäristön huomioon ottavana premium-luokan autona.

Saabin uuden aallon aloittaa maaliskuussa 2009 Geneven autonäyttelyssä paljastettava 9-3X, joka vie merkin aivan uusille markkinoille. Syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä esitellään kokonaan uusi suuri Saab ja vuonna 2010 mallisto laajenee pitkäaikaissuunnitelman mukaisesti täysin uudella 9-4X -mallilla.

Juttu oli Autotodayssa 18.12.2008.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here