Autotoday 10 vuotta sitten: ”Paikanna autosi tekstiviestillä”

Kuva: Tramigo.

Kymmenen vuotta sitten kerroimme uudesta paikannustuottesta nimeltään Tramigo T22. Kyseinen tuote ei ole enää myynnissä, mutta tuotemerkillä Tramigo myydään edelleen paikannuslaitteita.

Paikanna autosi tekstiviestillä

Tramigo T22 on täysin uudenlainen ja ainutlaatuinen paikannuslaite. Tramigo T22 on kannettava laite eikä vaadi minkäänlaista asennusta.

Laite mahdollistaa henkilöiden, autojen, veneiden, moottoripyörien, rekkojen ym. liikkeiden seuraamisen kännykän avulla.

Paikannin toimii kaikilla kännyköillä, joilla voi lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä. Tramigon kehittämän ja patentoiman Tramigo Landmark Datan ansiosta viestit ovat helposti ja nopeasti tulkittavia.

Tramigo T22:n käytöstä ei joudu maksamaan kuukausittaisia tai vuosittaisia lisenssimaksuja. Tramigo T22:een laitetaan sim-kortti kuten tavalliseen kännykkään ja maksat valitsemallesi operaattorille käytön mukaan. Liittymä voi olla myös Pre-Paid.

Laite toimii gsm-verkon alueella

Tramigo T22:ssa on sisäänrakennettu vahvistettu gps-vastaanotin. T22 kommunikoi kännyköiden kanssa gsm-verkon välityksellä. Laitteen prosessori etsii lähimmän tai lähimmät maamerkit ja laskee etäisyydet niihin ja ilmoittaa sijainnin aina suhteessa lähimpään maamerkkiin.

T22 toimii kaikkialla, missä on gsm-verkko ja operaattorilla Roaming-sopimus. Voi siis tarkistaa esim. auton sijainnin vaikka itse olisi Keniassa ja auto Kilpisjärvellä tai toisinpäin.

Esimerkki paikannuksesta: Lähetä tekstiviesti ETSI T22:een.T22 vastaa välittömästi tekstiviestillä: Pekan Auto: Pysäköity, 0.11km W S-Market Olari, Kuitinmäki, Espoo, FI, 60.10 39 N, 24.4339 E, 18:45 Hel 7

Tramigo T22:n suomalainen versio toimii suomen ja englannin kielellä. Myös muita kieliä on saatavilla ja Tramigo Landmark Data on saatavilla yli 220 maahan ja alueeseen.

Laite toimii myös puhelimena

Laitteeseen voi myös ohjelmoida hälytyksiä. Laite hälyttää esimerkiksi jos auto liikkuu, jos määritelty nopeus ylittyy tai jos auto siirtyy sallitun alueen ulkopuolelle. Laitteella voi myös etäkuunnella. Tämä voi olla kätevää esimerkiksi jos auto on varastettu.

T22:sta voi käyttää myös normaalina puhelimena, josta voi soittaa kolmeen käyttäjän määrittämään numeroon painamalla laitteessa olevaa luurinappia. Painamalla laitteessa olevaa hätänappia, T22 lähettää hätäviestin paikkatietoineen kaikille käyttäjille.

T22:ta voidaan käyttää kannettavana laitteena, jolloin sitä voidaan käyttää lähes mihin tahansa. Tämän lisäksi asennuspakkauksen avulla se voidaan kytkeä kiinteästi ajoneuvoihin, jolloin laitteen akkua ei tarvitse koskaan ladata ja laite voidaan sijoittaa näkymättömästi.

Juttu oli Autotodayssa 24.4.2009

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here