Autotoday 10 vuotta sitten: ”Näin voit osallistua Saabin pelastamiseen”

Kymmenessä vuodessa on tapahtunut erittäin paljon autoalalla. Vielä tasan kymmenen vuotta sitten Saab oli vielä hengissä, vaikka tarinan loppu jo häämötti. Moni halusi Saabin säilyvän, eikä kyse ollut pelkästään ruotsalaisista. Tämä saksalainen yritys yritti jopa kerätä rahaa pelastusyritykseen. Kyseinen verkkosivusto ei ole enää olemassa.

Näin voit osallistua Saabin pelastamiseen

Saksalainen Saab-jälleenmyyjä on avannut www-sivuston, jonka tarkoituksena on pitää Saab hengissä. Talkoisiin voi osallistua rekisteröitymällä verkkosivuilla.

Dresdeniläinen Saab-jälleenmyyjä Mobilforum Dresden on avannut Rescue Saab -sivuston. Tavoitteena on saada suuri joukko mukaan ostamaan osakkeita uudesta Saab-yhtiöstä.

Ensimmäisessä vaiheessa pitää vain rekisteröityä. Myöhäisemmässä vaiheessa tulee kysely, haluaako sijoittaa myös rahaa pelastusoperaatioon. Se on kuitenkin täysin vapaaehtoista.

Pelastusoperaation keksijät ovat myös ottaneet yhteyttä tunnettuihin Saab-käyttäjiin.Työryhmä on pyytänyt mukaan muun muassa Bill Gatesin, Steven Kingin ja Jay Lenon.

58 tunnissa on sivuille jo rekisteröitynyt 2440 Saab-pelastajaa.

Juttu oli autotodayssa 23.2.2009

Katso tästä hieman lisätietoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän