Autotoday 10 vuotta sitten: ”Luksus-luokan golf-autoja Uudestakaupungista”

Kymmenen vuotta sitten Uudenkaupungin autotehdas ilmoitti uudesta valmistussopimuksesta Garia-yhtiön kanssa. Autotehtaalla aloitettaisiin luksus-luokan golf-autojen valmistuksen. Iloa ei kestänyt kuin pari vuotta ja kaikkiaan valmistui vajaat 2 200 golf-autoa.

Luksus-luokan golf-autoja Uudestakaupungista

Valmet Automotive ja tanskalainen Garia A/S ovat tehneet sopimuksen luksusluokan golf-auto Garian suunnittelusta ja valmistuksesta.

Sähköauton valmistus alkaa vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

Sopimus on monivuotinen ja se sisältää muutamien tuhansien Garia golf-autojen valmistuksen vuosittain. Autot valmistetaan Valmet Automotivessa uudella erillisellä korinvalmistus- ja kokoonpanolinjalla. Valmet Automotive investoi tuotantoprosessiin noin kaksi miljoonaa euroa.

Garia golf-auton on suunnitellut Garia A/S. Valmet Automotive osallistuu tuotekehitykseen ja vastaa projektinhallinnasta, osatoimittajaverkoston hallinnasta, logistiikasta ja autojen valmistuksesta. Projekti työllistää Valmet Automotivessa noin viisikymmentä henkeä. Kyseessä on lyhyen ajan sisällä toinen sähköautotilaus Valmet Automotivelta.

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo, että sopimus Garia A/S:n kanssa on yhtiölle tärkeä uusi aluevaltaus suunnittelu- ja valmistuspalvelujen tarjoajana.

Garia A/S perustettiin vuonna 2005 Tanskassa tarkoituksena kehittää luksusluokan golf-auto, joka täyttää vaativimpien asiakkaiden suunnittelulle ja teknologialle asettamat odotukset. Auto esitellään 31.8.-2.9. Las Vegasissa ja myöhemmin tänä vuonna Lähi-Idässä. Ensimmäiset toimitukset on suunniteltu syyskuuksi.

Juttu oli Autotodayssa 27.1.2009

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here