Autotoday 10 vuotta sitten: BMW i on Bemarin uusi sähköinen brändi

Nyt on jo kymmenen vuotta siitä, kun BMW otti käyttöön i-alabrändin sähköisille autoille.

BMW i on Bemarin uusi sähköinen brändi

Uusi BMW i -alabrändi vahvistaa BMW:n asemaa johtavana ympäristöä säästävän premium-luokan autoilun kehittäjänä. Ensimmäiset kestävän kehityksen automallit ovat BMW i3 ja BMW i8. Samalla perustettu BMW i Ventures -holdingyhtiö etsii uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden liikkumiseen.

Ensimmäiset BMW i -autot tuodaan markkinoille vuonna 2013. Aiemmin nimellä BMW Megacity tunnettu BMW i3 on BMW:n ensimmäinen sähköllä toimiva sarjatuotantomalli.

BMW i8 puolestaan perustuu BMW Vision EfficientDynamics -konseptiautoon. BMW i8 on ladattava hybridi, jossa yhdistyvät suorituskykyisen moottorin urheilulliset ominaisuudet ja pienen auton kulutus- ja päästölukemat.

BMW i -brändin alle kuuluvat kaikki vuodesta 2007 lähtien project i:n aikana kehitetyt autot ja palvelut. Projektissa BMW:n asiantuntijat ovat tutkineet ympäristöä säästävän liikkumisen ratkaisuja vastatakseen asiakkaiden vaatimuksiin vaihtoehtoisista voimansiirtoratkaisuista, kuten sähkömoottoreista ja hybrideistä.

Molemmat mallit perustuvat käänteentekevälle LifeDrive-arkkitehtuurille, jonka ominaispiirteitä ovat alumiinialusta ja hiilikuidulla vahvistetusta muovista (CFRP) valmistettu kori. Autot on suunniteltu niin, että niissä voidaan käyttää vaihtoehtoisia voimanlähteitä. Innovatiivinen rakenne ja CFRP:n käyttö kompensoivat akkujen tuoma lisäpainon.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

BMW i:n yksi tärkeä tavoite on lisätä liikkumista tukevia palveluita, joita voidaan käyttää myös auton ulkopuolella. Palveluista voi saada tietoa esimerkiksi vapaista parkkipaikoista ja paikallisista palveluista. Tätä tavoitetta tukee nyt perustetun BMW i Ventures -pääomasijoitusyhtiön ensimmäinen sijoituskohde yhdysvaltalainen mobiilipalveluyritys My City Way.

Sekä BMW i3 että BMW i8 valmistetaan BMW:n Leipzigin tehtaalla. Synergiaetuja saavutetaan käyttämällä samoja komponentteja sähkömoottoreissa, tehoelektroniikassa ja litiumioniakuissa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän