Auto ja liikennegaalassa palkittiin alan vaikuttajia

Auto- ja liikennealan vaikuttajat kokoontuivat 14.12. jo perinteeksi muodostuneeseen Auto- ja liikennegaalaan palkitsemaan autoalan tekoja ja vaikuttajia sekä kruunaamaan Vuoden Auto Suomessa -voittajan. Gaala järjestettiin Järvenpään Aino Areenassa.

– Autovuosi 2023 on ollut talouden taantuman, komponenttipulan ja korkean korkotason puristuksessa monellakin tapaa poikkeuksellinen. Vuoden lähestyessä loppuaan katseet on suunnattu ensi vuoteen, jolta odotetaan viime vuosia valoisampia näkymiä, kertoo toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Gaalan avannut liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne muistutti, että tämä hallitus ymmärtää, että henkilöautojen tarve ja määrä ei vähene vaan päinvastoin kasvaa.

– Tavoitteenamme on Suomi, jossa jokainen, joka tarvitsee autoa, voi sellaisen myös hankkia ja sen käyttämiseenkin on varaa. Laskemme työn ja polttoaineen verotusta ja vahvistamme ostovoimaa. Autokantaa on uudistettava turvallisempaan ja vähäpäästöisempään suuntaan niin, että kansalaisten kukkaro kestää, kertoi liikenne- ja viestintäministeri Ranne.

Liikenne- ja viestintäministeri Ranne jakoi gaalassa elämäntyöpalkinnon Pekka Puputille, joka tunnetaan Autotuojat ry:n aiempana toimitusjohtajana ja yhtenä aikakautensa tunnetuimmista suomalaisista elinkeinoelämän vaikuttajista. Puputti ehti viidelle eri vuosikymmenelle ulottuneella autoalan urallaan vaikuttaa ratkaisevasti autoja ja liikennettä koskevaan lainsäädäntöön.

Liikennevaikuttajan palkinnon sai Yleisradion pitkäaikainen toimittaja ja Autoalan Tiedotuskeskuksen aikaisempi viestintäpäällikkö Jommi Õunap. Palkinto on perustettu vuonna 2017 Suomi 100 -juhlallisuuksissa, kun etsittiin vuosisadan liikennevaikuttajaa.

Tuolloin itsenäisyyden ajan merkittävimmäksi liikennevaikuttajaksi valittiin Ensio ”Enska” Itkonen.

Õunap toimi Yleisradiossa monien liikenneohjelmien toimittajana ja tuottajana, jonka saattoi nähdä usein tien päällä toisen legendaarisen liikennetoimittajan Esko Riihelän parina. Hän oli myös kehittämässä Suomen liikennetiedotusjärjestelmää toimiessaan YLEn liikenteen strategiatiimin jäsenenä ja projektipäällikkönä Euroopan Yleisradioliitossa.

Auto- ja liikennekuva 2023 -palkinnon sai Eetu Kokkonen kuvallaan Pakujen uusi elämä hengenpelastajina, joka kuvaa Ukrainaan toimitettua kenttäambulanssiksi varustettua ambulanssia.

Liikenneteko-palkinnon ja vakuutusyhtiö Fennian jakaman liikenneturvallisuusstipendin sai kuljetus- ja logistiikka-alan ammattilaisten järjestö Rahtarit ry.

Journalismi-palkinto jaettiin pitkän linjan auto- ja liikennetoimittaja Martti Merilinnalle.

Ympäristöpalkinnon pokkasi vedyn tuotantoyhtiö P2X Solutions Oy.

Hyvä Suomi! -palkinto ojennettiin arvokkaan suomalaisen ralliperinteen vaalimisesta Jyväskylän kaupungille ja Suomen MM-rallin pääyhteistyökumppanille Secto Automotivelle.

Innovaatiopalkinnon sai virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden teknologian osaaja Varjo Technologies Oy.

MTV:n ohjelmasarja Kolmosvaihde näyttää Auto- ja Liikennegaalan Highlights-koosteen ohjelmasarjan erikoisjaksona MTV Katsomossa torstaina 21.12. klo 18 ja myöhemmin myös MTV Subilla. Lisäksi ohjelmasta esitetään Eveo-kanavalla laaja kooste helmikuussa 2024.

Lue myös: Tämä auto on kymmenes Vuoden Auto Suomessa -tittelin saanut malli!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän