Ammattikouluopiskelijat tekevät Škoda Kodiaqista avolavakonseptin

Kuudes Škoda Student Car -konseptiauto tulee olemaan Škoda Kodiaqin pickup-versio.

Työn tulevat tekemään 35 ammattikouluopiskelijaa, joista kuusi on naisia.

Vuoden 2019 konseptiauton he suunnittelevat Škoda Kodiaqin pohjalle. He saavat tukea kokeneilta Škoda-insinööreiltä ja teknisen tuotekehityksen, muotoilun ja tuotannon osastojen henkilöstöltä muuntaessaan Škodan suurimman katumaasturimallin dynaamiseksi kaksioviseksi pickupiksi.

Kesäkuussa 2019 auto esitellään lehdistölle ja yleisölle. Vuodesta 2014 alkaen joka vuosi toteutettu opiskelijaprojekti on osoittanut Mladá Boleslavissa jo yli 90 vuoden ajan toimineen Škoda-ammattikoulun korkean tason.

Tämänvuotisen Student Car -projektin ovat nyt aloittaneet 17‒20 vuoden ikäiset Škoda-ammattikoulun koneenrakennuksen opiskelijat, joista kuusi on naisia.

Opiskelijoille tämä todellisuuden mukainen projekti on heidän ammattikoulutuksensa kohokohta. Se tarjoaa mahdollisuuden osoittaa luovuutta ja lahjakuutta autonsuunnittelussa jo ennen ammattiin valmistumista.

Valmentautumisen varhaisessa vaiheessa projektiin osallistuvat saivat tarkkailla muotoilujohtaja Oliver Stefanin ja hänen tiiminsä työtä Škodan muotoilukeskuksessa Mladá Boleslavissa, minkä jälkeen he pääsivät aloittamaan omien ensimmäisten käsinpiirrettyjen luonnostensa tekemisen ammattilaisten ohjauksessa.

Aikaisemmat projektit

Mladá Boleslavissa sijaitsevan Škoda-ammattikoulun koneenrakennuksen opiskelijat ovat vuodesta 2014 alkaen suunnitelleet joka vuosi uuden konseptiauton.

Ensimmäinen Student Concept Car oli Škoda Citigoon perustunut Citijet, ja sitä seurasi Fabian pohjalle tehty pickup-malli Funstar. Sitten Rapid Spaceback oli pohjana Atero-coupélle.

Katso myös tämä: Tältä näyttää opiskelijoiden suunnittelema Škoda Sunroq!

Vuonna 2017 muunnettiin jälleen Škoda Citigo: tällä kertaa sähkökäyttöiseksi Element Student Car -konseptiautoksi. Ja vuonna 2018 opiskelijoilta syntyi Sunroq-katumaasturi-cabriolet, jonka pohjana oli kompaktikokoinen Škoda Karoq -katumaasturi.

Jokaisessa näistä autoista näkyy Škodan opiskelijoiden luovuus, ja ne osoittavat miten upeasta mahdollisuudesta Škoda Academyn opiskelijat voivat päästä nauttimaan.

Vuonna 1927 perustetussa koulussa annetaan kolmi- ja nelivuotisilla linjoilla opetusta moniin teknisiin ammatteihin. Opetuksen korkeasta tasosta ja moderneista opetusvälineistä hyötyvät sekä opiskelijat että heidän tulevat työnantajansa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here