Yritysautoiksi hankitaan pääasiassa ladattavia hybridejä ja dieselautoja

Tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista hieman alle puolet on ollut bensiiniautoja ja noin 14 prosenttia dieselautoja. Ladattavien autojen osuus on ollut noin 17 prosenttia, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Hybridiautojen, joita ei ladata ulkoisesta verkosta, osuus on ollut noin 19 prosenttia. Kaasuautojen osuus on tänä vuonna ollut noin 2 prosenttia ensirekisteröinneistä.

Lokakuussa ladattavien autojen osuus tasaantui hieman edellisiin kuukausiin nähden.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista noin 62 prosenttia on hankittu kotitalouksiin ja noin 38 prosenttia on yritysten hankkimia autoja.

Ladattavia hybridejä ja dieselautoja hankitaan yleisimmin yritysautoina, kotitaloudet sen sijaan hankkivat yrityksiä useammin bensiiniautoja ja täyssähköautoja.

Automaattivaihteistot ovat yhä yleisempiä ensirekisteröinneissä. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista enää noin viidenneksessä on ollut manuaalivaihteisto.

Automaattivaihteistojen osuus on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana. Vielä vuonna 2015 lähes puolet uusista autoista myytiin manuaalivaihteisena.

Noin viidennes uutena ensirekisteröidyistä autoista on tänä vuonna ollut nelivetoisia.

Nelivetoisten autojen osuus kasvoi hieman viime vuosikymmenellä. Kasvu on pysähtynyt noin viidenneksen osuuteen vuonna 2018.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!