Yksityisleasingauton hankkijalle auton merkillä ei ole niin väliä


28.5.2018 23.05 

Autotalli.comin huhtikuussa 2018 kokoama data kertoo, että yksityisleasing-vaihtoehtoja hakevista 54 prosentille auton merkillä ei ole väliä.

– Oli pieni yllätys, että merkki ei ole keskeinen asia. Yli puolet hakee leasingin kokonaispakettia muilla kriteereillä, kuten käyttövoiman, korimallin ja käyttötarpeen mukaan, sanoo Autotalli.comin liiketoimintapäällikkö Aleksi Alppi.

Niiden keskuudessa, joille auton merkillä on väliä, suosituimmat merkit ovat Audi, Volvo ja Volkswagen – niitä hakee kutakin 19 prosenttia. Seuraavaksi halutuimmat ovat BMW, MercedesBenz ja Toyota.

Maasturit ja farmarit suosiossa

Korimallien haluttavuudessa farmari pitää pintansa, mutta maastoautot ovat nousussa.

1 669 vastauksen joukossa maastoauton asetti kriteeriksi 383 ihmistä eli noin 23 prosenttia yksityisleasingia havittelevista.

Katumaastureiden kysyntä on muutenkin vahvassa kasvussa.

– Suomessa jo yli neljännes rekisteröitävistä uusista autoista on katumaastureita, ja valmistajat esittelevätkin uusia katumaasturimalleja jatkuvasti, sanoo Alppi.

Perhe, harrastukset ja auton monikäyttöisyys sanelevat vahvasti korimallin valintaa.

Farmari olikin korimalleista suosituin, sillä lähes puolet, 48 prosenttia, yksityisleasingiä hakevista asetti kriteeriksi farmariauton. Toisena oli sedan, sen jälkeen hatchbackit ja maastoautot.

Farmareiden suosiosta kertoo sekin, että Autotalli.comin vaihtoautohaussa farmariautot ovat selkeästi haetuin korimalli.

61 prosenttia valitsi käyttövoimaksi bensiinin. Dieselin hienoisesta epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta se on edelleen selkeä kakkonen noin 25 prosentin osuudella.

Hybridien suosio kasvaa lievästi, niitä halusi vajaa 18 prosenttia. Sähköauton valitsi kaksi prosenttia.

Pohjanmaalla yksityisleasing lisääntyy

Yksityisleasingista kiinnostuneet ajavat maltillisia, varsin keskimääräisiä kilometrejä.

Hakukriteereissä vuotuiset kilometrit asettuivat 62 prosentilla haarukkaan 15 – 25 000 kilometriä. 30 000 kilometriä tai enemmän ajavia oli kuitenkin yli 20 prosenttia.

Yksityisleasing on suosituinta siellä, missä on ihmisiä ja taloudellista virkeyttä. Kärjessä ovat Uusimaa, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

– Selkeää nousua yksityisleasingin suosiossa on Pohjois-Pohjanmaalla, eli käytännössä Oulun seudulla. Siellä on herätty yksityisleasingin mahdollisuuksiin, ja myös alan paikalliset toimijat kiinnostavat, sanoo Alppi.

Tiedot perustuvat Autotalli.comin yksityisleasing-kilpailutuksissa käytettyihin kriteereihin, joissa valitaan muun muassa auton merkki, käyttövoima, kilometrimäärä ja korimalli. Tiedot on koottu helmikuun ja huhtikuun 2018 väliseltä ajalta, mukana on 1 669:n yksityisleasing-kilpailutuksen tiedot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here