WRC: Teemu Suninen on tyytyväinen MM-rallikauteensa

Teemu Suninen pitää ensimmäistä täyttä kauttaan rallin MM-sarjassa onnistuneena. Viitteet miehen nopeudesta olivat selkeät, loppu riippuu enää kokemuksesta.

Vaikka kausi lähti tahmeasti liikkeelle, paranivat Sunisen otteet nopeasti.

– Alku oli jopa surkea, kun kolmessa ensimmäisessä kisassa tuli yhtä monta virhettä. Kausi oli siitä huolimatta kokonaisuudessaan hyvä, Suninen summaa.

Kesän kynnyksellä tilanne kuitenkin muuttui. Suninen alkoi repiä Fordistaan entistä enemmän irti, mikä näkyi heti tuloksissa.

– Sardiniassa yllettiin heti kakkoseksi ja noustiin sarjatilanteessakin viidenneksi. Se tuntui hyvältä, ja oli tähän ikään ja kokemukseen nähden hyvä saavutus.

Täysin murheitta ei kausi Suniselta ja puolessa välin kautta mukaan hypänneeltä kartanlukijalta Jarmo Lehtiseltä sujunut.

– Pari kertaa oli tekniikkamurheita, eikä ylletty pisteille. Walesissa jouduin oman virheen takia ulos kisasta ja samalla sarjasijoitus tippui muutaman pykälän.

Lääkkeet suorituskyvyn ja tulostason nostoon ovat kuitenkin jo olemassa.

Vain kovavauhtiset kilometrit auttavat saamaan kiinni kokeneempien kilpailijoiden etumatkan.

– Kolmen, neljän parhaan joukkoon pystyy vielä hyvänä päivänä ja järkevällä riskillä ajamaan. Sitä kovemmat tulokset vaativat vielä lisää rutiinia ja tasaisuutta.

– Se on pitkällä jänteellä mahdollista, mutta ei vielä kokemukseni puitteissa, analysoi Suninen.

Katso tästä muut jutut Teemu Sunisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän