WRC: Sunisen ensimmäinen palkintopallisijoitus tuli kovan taistelun jälkeen

Teemu Suninen.


20.5.2018 22.45 

Teemu Sunisen nuori ura WRC-auton ratissa sai todellisen kruunun Portugalin MM-rallissa. Uran ensimmäinen palkintokorokesijoitus tuli upean ajon ja taistelun jälkeen.

Suninen lähti sunnuntaihin tiukassa tilanteessa. Kolmossija oli käden ulottuvilla, mutta pienten aikaerojen vuoksi Ford-kuljettaja oli todellisen haasteen edessä.

Vastassa oli kaksi kokenutta kilpakumppania, Esapekka Lappi ja Dani Sordo, jotka molemmat himoitsivat samaista kolmossijaa Sunisen kanssa.

Portugalin ralli oli Suniselle vasta kuudes WRC-auton ratissa, mikä nostaa suorituksen arvoa entisestään.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula tuulettivat kolmossijaansa lopulta 7,4 sekunnin erolla ennen Lappia ja 13,6 sekunnin päähän jäänyttä Sordoa.

– Tämä oli huippukisa meille. Menihän siihen melkein vuosi, mutta nyt saavutimme ensimmäisen palkintokorokesijoituksemme MM-rallissa. Tunne on mahtava.

Vielä kisan päättäneellä Power Stagellakin Suninen oli sellaisessa iskussa, että nappasi kaksi lisäpistettä itselleen neljänneksi nopeimmalla erikoiskoeajalla.

– Puristettiin täysillä. Tällainen taistelu, joka meillä oli viimeisenä päivänä, tekee hyvää jatkoakin ajatellen. Pystyin siinä osoittamaan kykyäni ajaa kovaa myös tiukoissa tilanteissa.

Heti takaisin kisakaupunki Matosinhosiin ja rallin huoltoalueelle palattuaan Suninen ei vielä kunnolla osannut pukea sanoiksi uransa parasta sijoitusta MM-rallissa.

– No, mahtavalta tämä tuntuu. Suorituksen arvo selviää itselleni ehkä vasta tässä jonkin ajan kuluttua.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here