WRC: Lauri Joona seitsemäs Sardinian WRC2-luokassa

Lauri Joona ja Janni Hussi ajoivat seitsemänneksi sunnuntaina päättyneen Sardinian MM-rallin WRC2-luokassa.

TGS Motorsport -tiimissä Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileva Lauri Joona lähti kartturinsa Janni Hussin kanssa italialaisille sorateille hyvän testipäivän saattelemana.

Kisan avauspäivänä perjantaina ajettiin testierikoiskokeen jälkeen neljä erikoiskoetta. Päivän päätteeksi kaksikko löytyi WRC2-luokan tuloslistalta sijalta 8. Tästä lähdettiin lauantaina nostamaan sekä vauhtia että sijoitusta. Parhaimmillaan kuudenneksi noussut Joona vakiinnutti sijoituksensa lopulta seitsemänneksi, ja tuo paikka piti rallin loppuun saakka.

– Kisa oli perusvarma suoritus, eikä voi kyllä olla tyytyväinen siihen vauhtiin, mitä nyt saatiin. Sardiniassa on tosi haastavat tiet ja rytmistä kiinni saaminen oli hankalaa. Pikkaisen oli myös auton balanssi hakusessa. Lauantai oli raffi päivä, kun ajettiin kokonaisen SM-rallin verran yhden päivän aikana ilman huoltoa, kertasi harmistunut Joona kisaa.

– Positiivista asennetta ei olla unohdettu, sen voimalla mennään eteenpäin. Tässäkin kisassa saatiin tietoa, miten tällaisissa olosuhteissa tulisi ajaa. Ja maaliin päästiin ilman sen suurempia tekniikkamurheita, Joona toteaa.

– Ei missään nimessä huono kisa, mutta sijoitukseen eikä vauhtiin voi olla täysin tyytyväinen. Tästä sitten kohti seuraavaa kisaa entistä vauhdikkaampana. Iso kiitos tiimille, kaikille kannustajille ja yhteistyökumppaneille, summaa Joona.

WRC2-luokan voittoon ajoi Sami Pajari, toiseksi sijoittui Yohan Rossel ja kolmanneksi Jan Solans. WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli kuudes.

Seuraava MM-ralli ajetaan Puolassa kesäkuun viimeisellä viikolla.

Lue myös

WRC: Sardinian WRC2-luokka päättyi suomalaisvoittoon!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän