WRC: Emil Lindholmille MM-pisteiden sijaan tärkeää kokemusta

CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen selviytyivät Sardinian MM-rallin maaliin. Suomalaiskaksikolle kauden kuudennesta MM-osakilpailusta ei muodostunut ennakko-odotusten mukaista kilpailua.

Hankaluudet alkoivat jo rallin avauspäivänä perjantaina, kun päivän kolmannella EK:lla tiestä kaivautunut terävä kivi viilsi reiän renkaan kulutuspintaan ja sitä seuranneessa renkaanvaihtotilanteessa kului vajaat kaksi minuuttia. Sijoitus putosi WRC2-luokassa sijalle 20, jota Lindholm kohensi päivän viimeisellä EK:lla kolme sijaa.

Epäonni jatkui lauantaina, kun yhden renkaanvaihdon lisäksi suomalaiskaksikko joutui keskeyttämään päivän neljännellä EK:lla jäähdytinrikkoon. Hyundain etupuskuri raapaisi maata. Puskuri rikkoutui osin osumasta ja sen seurauksena yksi puskurin paloista osui jäähdyttimeen ja teki siihen reiän.

Kaksikko pysähtyi ja paikkasi jäähdyttäjän, mutta päivä päättyi jäähdytysveden puutteen takia keskeytykseen.

– Tukimme EK:lla vuodon, mutta meillä ei ollut jäähdyttäjään tarpeeksi vettä, joten jouduimme keskeyttämään. Olosuhteet olivat tänä vuonna täällä todella rajut, Lindholm huomautti.

Rallin viimeisen kilpailupäivän suomalaiskaksikko ajoi ongelmitta maaliin. Tällä kertaa MM-pistepussiin ei karttunut pisteitä, mutta tärkeää kokemusta sen sijaan.

– Tämä oli ensimmäinen karkea ja hidas sorakisa meille Hyundailla, ja oli todella tärkeää päästä tällaisen rallin maaliin, ja kerätä meille ja tiimillemme tulevaa varten kokemusta. Nyt kun meillä oli kaksi autoa kisassa mukana, niin saimme kerättyä erilaisia näkemyksiä ja kokemusta tulevaa varten.

– Automme ajettavuus oli koko rallin ajan hyvä ja tasapainoinen, ja tykkäsin ajaa sitä. Etenkin ensimmäisellä ajokerralla erikoiskokeiden teknisillä ja hitailla osuuksilla olimme vahvoilla. Meillä oli tänä vuonna valitettavasti vain poikkeuksellisen huonoa tuuria matkassamme. Lindholm toteaa.

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät saalistaneet Sardiniasta tällä kertaa ainoatakaan MM-pistettä, mutta sen sijaan paljon tärkeää kokemusta. Eilen keskeyttämään joutunut suomalaiskaksikko ajoi rallin maaliin, sijoittuen WRC2-luokan lopputuloksissa sijalle 24.

Lue myös

WRC: Sardinian WRC2-luokka päättyi suomalaisvoittoon!

WRC: Lauri Joona seitsemäs Sardinian WRC2-luokassa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän