WRC: Emil Lindholmin mukaan Sardinian ralli on enemmän strategista peliä kuin absoluuttista vauhtia

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat MM-sarjan kuudenteen osakilpailuun Sardinian MM-ralliin kolmatta kertaa. Kaksikko kilpailee Italialle kuuluvalla Välimeren saarella ranskalaistiimi CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla.

Tulevana viikonloppuna Sardinian MM-rallissa kokeillaan ensimmäistä kertaa uutta 48 tunnin kilpailuformaattia, jossa rallin kaikki erikoiskokeet ajetaan 48 tunnin sisällä perjantain lähdön ja sunnuntain maaliin saapumisen aikana. Ralliviikosta on siis lohkaistu yksi päivä pois.

Sardiniassa ajetaan kaikkiaan 16 erikoiskoetta (266,12 km), joiden yhteispituus on noin 50 km normaalia MM-rallia vähemmän. Kilpailun testierikoiskoe ajetaan perjantaiaamuna, rallin ensimmäinen EK käynnistyy perjantaina klo 15:33 ja viimeinen sunnuntaina klo 13:15 Suomen aikaa.

Rallin erikoisuus on myös se, että aamu- ja iltapäivän erikoiskokeet ajetaan heti kerralla kahteen kertaan.

– Ajoimme hyvän ennakkotestipäivän, automme oli balanssissa ja mukava ajaa. Uusi formaatti tarkoittaa sitä, että meille jää vähemmän aikaa työskennellä nuottiemme kanssa. Mä uskon, että tämä formaatti on ihan tervetullut suunta MM-ralliviikon aikataulutukseen. Ja uskon, että näemme jatkossakin tämänkaltaisia MM-ralleja, Lindholm toteaa.

Suomalaiskaksikko starttaa ralliin CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla, jolla kaksikko on kilpaillut jo kauden kahdessa aiemmassa MM-rallissa. Lindholm tietää Sardinian MM-rallin haasteet ja sen, että edessä on rankka kisa. Kahdella edelliskerralla ralli päättyi jousitusrikkoihin.

– Allamme on sama tuttu peli. Sardinia on hieno saari, jonka teillä vauhdin sovittaminen vaikeisiin ajo-olosuhteisiin on haastava tehtävä. Kyse on vähän Kreikan Akropolis-rallin kaltaisesta sorakilpailusta, joka itse asiassa on yksi suosikkiralleistani.

– Sardiniassa kilpaileminen on enemmän strategista peliä kuin absoluuttista vauhtia. Tiet täällä ovat myös teknisiä. Kukaan ei tiedä, kuinka paljon ja minkä kokoisia kiviä tänä vuonna soraurista teille nousee. Tarkkana saa olla. Renkaita ja autoa tulee säästää, Lindholm huomauttaa.

Sardiniaan on luvattu viikonlopuksi mukavaa säätä. Aurinkoa ja poutaa, ja sunnuntaille pientä sateen uhkaa. Suomalaiskaksikko lähtee ralliin luottavaisin mielin.

– Omaa parasta lähdetään tekemään. Hyvän sijoituksen eteen teemme sen, minkä pystymme, Lindholm lupaa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna klo 9.01 ajettavalla testierikoiskokeella, jota seuraa iltapäivällä rallin lähtö klo 14.30 Suomen aikaa. Päivän aikana ajetaan neljä erikoiskoetta (77,42 km).

Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella (149,00 km) ja päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen (39,30 km), joista rallin viimeinen Sassari – Argentiera 2 Power Stage (7,10 km) käynnistyy Suomen aikaa klo 13.15.

Lue myös

WRC: Sairastelu vei Emil Lindholmilta parhaan terän

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän