WRC: Emil Lindholmin Akropolis-ralli pilalle erikoisella tavalla

Kreikan Akropolis-rallin toinen kilpailupäivä päättyi Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evolla WRC3-luokassa kilpailevien Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen kohdalta murheellisesti. Päivän viimeiselle EK:lle ajettaessa kylän keskustan kapealla kadulla suomalaiskaksikkoa vastaan ajoi siviiliauto, jota Lindholm joutui kolarin estääkseen väistämään oikealle.

Väistötilanteessa Škodan etupyörä osui katua reunustaneeseen korokkeeseen, jonka seurauksena auton ohjausakseli katkesi ja oikea eturengas puhkesi. Lindholm ja Hämäläinen pystyivät vaihtamaan ohjausakselin ja renkaan, mutta huoltotöiden takia he myöhästyivät EK 12:n lähdöstä kymmenen minuuttia ja saivat aikasakkoa 1.40.

Palkintopalliin on nyt matkaa kaksi ja puoli minuuttia.

– Ajoin kadun tyhjää puolta. Vastaantulevien kaistalla oli pysäköityjä autoja, joita paikallinen kuljettaja lähti yllättäen kaistallemme ohittamaan. Nokkakolarin välttääkseni oli väistettävä kadun sivuun. Siinä oli koroke, joka rikkoi ohjausakselin ja renkaat. Saimme korjattua automme ja ajoimme viimeisen pätkän läpi, mutta WRC3-luokan voittotaisteluun meillä ei ole enää mitään asiaa.

– Ei nämä MM-rallit tunnu nyt vain mitenkään onnistuvan. Kun kaksi päivää ajaa tuollaisessa kivikossa ja pitää auton ja renkaat ehjänä niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella.

– Päivä sujui muuten ihan ok. Ajoimme varovasti ja välttelimme joutumasta ongelmiin. Lauantain viimeinen pätkä ja huomenna sunnuntaina ajettava rallin pisin EK olisivat olleet ne erikoiskokeet, joilla olisimme hyökänneet. Olemme neljänsiä ja eteen on matkaa niin paljon, että huomennakaan ei ole järkeä ottaa riskejä vaan ajaa ralli maaliin, Lindholm suunnitteli.

Rallin viimeisen kilpailupäivän erikoiskokeet sijaitsevat Lamian länsipuolella ja ohjelmassa on rallin pisin 33.20 km mittainen Pyrgos sekä kahdesti ajettava Tarzan, joista jälkimmäinen lyhennettynä (12.68 km) on rallin päättävä Power Stage.
Ensimmäinen kilpailija starttaa rallin viimeiselle EK:lle sunnuntaina klo 13:18 Suomen aikaa.

Kreikan MM-ralli, WRC3, 12/15 erikoiskoetta
1. Yohan Rossel – Alexandre Coria (FRA) Citroën C3 Rally2 2.45.25,5
2. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (PL) Škoda Fabia Rally2 Evo + 19,1
3. Kris Ingram – Ross Whittock (GB) Škoda Fabia Rally2 Evo + 34,5
4. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 2.30,3

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!