Volvon uudella avaintekniikalla voidaan rajoittaa auton huippunopeutta

Volvo esitteli tänään Care Key -avaintekniikan, jonka avulla Volvon omistaja voi asettaa itse autoon huippunopeusrajoituksen perheenjäseniä tai ystäviä varten. Care Key on vakiona kaikissa Volvo -autoissa mallivuodesta 2021 alkaen.

Care Keyn avulla Volvon kuljettajat voivat rajoittaa auton huippunopeutta, ennen kuin he lainaavat autoaan muille perheenjäsenille, ystäville tai nuorille kokemattomille kuljettajille, jotka ovat vasta saaneet ajokortin.

Care Keyn julkaisu seuraa aikaisemmin tässä kuussa annettua ilmoitusta, jonka mukaan Volvo rajoittaa kaikkien uusien autojensa huippunopeudeksi 180 km/h vuodesta 2020 lähtien. Yhtiö haluaa lähettää voimakkaan viestin ylinopeuden vaaroista.

Volvon pääjohtajan Håkan Samuelssonin mukaan yhtiö haluaa aloittaa keskustelun siitä, onko autonvalmistajalla oikeus tai jopa velvollisuus asentaa autoihin tekniikkaa, joka muuttaa kuljettajien käyttäytymistä. Nyt kun tällainen tekniikka on käytettävissä, tästä kysymyksestä tulee entistä tärkeämpi.

Nopeusrajoitus ja Care Key ovat molemmat osa tätä keskustelua ja osoittavat, kuinka autonvalmistajat voivat kuljettajien oikeaa käyttäytymistä tukemalla ottaa aktiivisesti vastuuta tavoitteessa lopettaa kuolemantapaukset liikenteessä.

Mahdollisten turvallisuushyötyjen lisäksi nopeusrajoituksen ja Care Keyn kaltaiset ratkaisut tarjoavat Volvon omistajille taloudellisia etuja. Yhtiö kutsuu vakuutusyhtiöitä eri markkina-alueilla mukaan keskusteluun Volvon omistajia suosivien vakuutusten laatimiseksi, jos autoissa on nämä turvallisuusratkaisut.

Sopimukset ja ehdot riippuvat paikallisen markkinan olosuhteista, mutta Volvo uskoo voivansa ilmoittaa ensimmäisistä sopimuksista kansallisten vakuutusyhtiöiden kanssa pian.

2 KOMMENTIT

  1. bemarit ja audit pitäis rajoittaa 100km/h ja automaatti vilkut, ku ei ne raukat osaa edes näitä perus juttuja

  2. vielä kommentti itse asiaan, kaikin puolin hyvä juttu ja sen mitä muut jäljessä, on volvo tässäkin asiassa edellä. nokka kohti tulevaisuutta

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here