Varo auton anastusta – säilytä avain oikein

Tällä videolla kerrotaan, kuinka rosvojen järjestelmä toimii.

16.6.2017 10.50

Ruotsin Auto Motor & Sport muistuttaa uusimpien autojen avainongelmasta.

Jutun mukaan auto, jossa on niin sanottu avaimeton käynnistys, on helposti varastettavissa.

Tekniikkana rosvot käyttää langatonta vahvistinta, joka lähettää auton avaimen tiedot autoon niin, että auto luulee avaimen olevan auton luona.

Tämän jälkeen autoa voidaan käynnistää ja ajaa pois, vaikka avain olisikin kotona neljän seinän sisällä.

Tämä muistutus on erityisen tärkeä nyt kesällä, kun liikutaan vähemmissä vaatteissa ja monesti istutaan ulkosalla. Silloin avaimen tietojen kaappaaminen saattaa olla todella yksinkertaista.

Jutun mukaan Ruotsissa varastettiin äskettäin uudempi BMW X4, vaikka avaimet roikkuivat kotona.

Auto löytyi muutaman päivän päästä metsästä joidenkin satojen kilometrien päästä. Autosta oli varastettu kaikki mitä sai irti ja jätetty kori metsään.

Avaimeton järjestelmä perustuu siihen, että auto tunnistaa, kun avain on auton lähellä tai auton sisällä. Riittää siis, että avain on koko ajan taskussa tai käsilaukussa.

Auton käynnistyttyä avainta ei enää periaatteessa tarvita, kunnes autoa sammuttaa seuraavan kerran. Käytännössä voidaan siis ajaa rajattomasti, jos tankkaa autoa sen ollessa käynnissä.

Tästä syystä rosvot voivat helposti ajaa pitkiäkin matkoja ja jopa viedä auto toiseen maahan rosvojen purkupajaan.

Asiantuntijat varoittavat säilyttämästä auton avainta auton lähellä. Avainta pitäisi mieluummin säilyttää keskellä asuntoa, kuin ulko-oven vierellä. Lisäksi se kannattaa laittaa vaikka peltipurkkiin, todetaan jutussa.

Toinen kokeiltu menetelmä on laittaa avain alumiinifolioon. Se estää avaimen signaalin kulun.

Saksan autoliitto ADAC on viime vuonna testannut menetelmää käytännössä, ja kaikkien testattujen autojen signaalin sai varastettua. Yllä oleva video kertoo ADACin testistä.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!