Kännykkä on kohta myös rekka-auton avain

Kuva: Bosch

Tulevaisuuden kuorma-auton avain on digitaalinen ja se tarjoaa edeltäjäänsä enemmän ominaisuuksia. Älypuhelinsovelluksessa olevaa avainta on mahdotonta hukata tai varastaa, eikä sitä tarvitse koskaan etsiä mistään.

Boschin Perectly Keyless -sovelluksen avulla fyysisiä avaimia ei enää tarvita. Yksityisten autoilijoiden kohdalla se lisää käyttömukavuutta, mutta todella edukseen sovellus pääsee useamman kuskin kuljetusyrityksissä.

Avaimia ei tarvitse enää vaihdella kuljettajien kesken, vaan kaluston hallinnoija voi sovelluksen kautta päästää kuskin sisään ajoneuvoon.

Digitaalinen avaintenhallintajärjestelmä yhdistää rekan ja älypuhelinsovelluksen pilvipalvelun avulla.

Tavaranlähettäjä tai ajojärjestelijä määrittää sovelluksen avulla kuljettajalle tietyn reitin, jonka mukaan sovellus lähettää ajoneuvoon ja kuljettajan puhelimeen henkilökohtaisen, turvatun digitaalisen avaimen.

Kun kuski lähestyy hänelle määrättyä rekkaa, siihen asennettu sensori havaitsee älypuhelimen. Jos puhelin ”sopii” digitaaliseen lukkoon, auton ovet avautuvat.

Sensorit huomaavat, kun kuljettaja istuu kuskin paikalle, ja moottori käynnistyy heti kun kuski painaa käynnistysnappulaa. Kun kuski poistuu matkan päätteeksi autosta, järjestelmä havaitsee sen ja lukitsee ovet automaattisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here