Volvo Cars allekirjoittaa COP26-ilmastokokouksessa maantieliikenteen nollapäästöjen julkilausuman

Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson allekirjoittaa tänään teollisuuden ja hallitusten johtajien kanssa henkilö- ja pakettiautojen nollapäästöjä koskevan julkilausuman YK:n COP26-ilmastokokouksessa Glasgow’ssa.

Volvon sitoutuminen hiilijalanjäljen jatkuvaan pienentämiseen koskee yrityksen kaikkia toimintoja.

Glasgow’n julkilausuma, joka esiteltiin osana maailman liikennepäivää COP26-kokouksessa, on osoitus teollisuuden ja hallitusten johtajien sitoutumisesta fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen asteittaiseen poistamiseen johtavilla markkinoilla vuoteen 2035 mennessä ja maailmanlaajuisesti vuoteen 2040 mennessä.

Volvolla on myös omia ilmastotoimitavoitteita, jotka ylittävät tämän päivän julkilausumassa annetut sitoumukset. Volvo odottaa, että vuoteen 2025 mennessä yli puolet sen kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista. Vuoteen 2030 mennessä se aikoo olla pelkkien täyssähköautojen valmistaja ja myydä pelkkiä täyssähköautoja.

– Suunnitelmamme olla pelkkien täyssähköautojen valmistaja vuoteen 2030 mennessä on yksi alan kunnianhimoisimmista, mutta emme voi toteuttaa liikenteen nollapäästöjä yksin. Olen iloinen voidessani olla täällä Glasgow’ssa kollegojeni ja hallitusten edustajien kanssa allekirjoittamassa tätä julkilausumaa. Ilmastotoimien aika on nyt, Samuelsson sanoo.

Hiilelle sisäinen hinta

Vauhdittaakseen hiilijalanjäljen pienentämistä Volvo esittelee sisäisen 1000 kruunun hinnan jokaiselle hiilipäästötonnille koko arvoketjussa. Tämä myötäilee Volvon tavoitetta tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on siirtynyt sanoista tekoihin ja ottanut käyttöön hiilen sisäisen hinnan koko toiminnassaan jo tänään. Hinta on lisäksi asetettu huomattavasti korkeammalle tasolle kuin mitä organisaatiot, kuten kansainvälinen energiajärjestö, suosittelevat.

Volvo haluaa varmistaa organisaationsa tulevaisuuden ja edetä säädöksiä nopeammin. Autonvalmistaja ennakoi yhä useampien hallitusten ottavan hiilihinnoittelun käyttöön tulevina vuosina.

Suunnitelman alaisuudessa jokainen tuleva autoprojekti käy läpi kestävän kehityksen tarkistuksen, ja CO2-kustannus määrätään jokaiselle ennakoidulle hiilipäästötonnille auton elinkaaren ajalta.

Tavoitteena on varmistaa, että jokainen automalli on kannattava tiukankin hiilihinnoittelumallin puitteissa ja projektiin, louhintaan ja valmistukseen liittyviä päätöksiä ohjataan kohti kestävintä vaihtoehtoa.

Volvo on myös päättänyt lisätä merkittävästi taloudellista läpinäkyvyyttään antamalla talousyhteisölle lisätietoja sähköistämisstrategian ja kokonaismuutoksen onnistumisesta.

Volvo julkistaa vuodesta 2022 alkaen yksittäisiä taloudellisia suorituslukuja sähköisestä ja muusta liiketoiminnastaan jokaisen neljännesvuosiraportin yhteydessä.

Nämä luvut sisältävät eri tilastotietoja, kuten myyntivolyymin, tuotot, voitot, marginaalin kehityksen ja pääomamenojen osuuden, kustakin liiketoiminnan osa-alueesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!