Volkswagenin Dresdenin tehtaan juhla-auto Tampereelle

Tamperelaisella asiakkaalla oli syytä juhlaan, sillä Volkswagenin Dresdenin tehtaan tuotantolinjalta rullasi ulos huhtikuussa 150 000s tehtaalla valmistettu Volkswagen, ja sen uusi omistaja löytyi juuri Suomesta.

Merkkipaalumalliksi osui punainen, täyssähköinen ID.3 ja se luovutettiin Tampereen K-Autolla uusille omistajilleen, Roni ja Mari Hailalle, toukokuun lopulla.

Malliversioltaan auto on Volkswagen ID.3 Pro Performance, joka on varustettu 58 kWh:n akulla ja tuottaa tehoa 150 kW (204 hv).

Kuva: Volkswagen.

– Tämä oli erittäin mieluinen yllätys ja hienoa päästä juhlimaan oman auton kanssa tällaista merkkipaalua. Tätä ennen meillä on ollut kaksi Volkswagenia ja nyt päädyttiin täyssähköiseen malliin. Kokoluokka on pitkälti sama kuin Golfissa mutta tässä on enemmän tilaa. Auto on erittäin mukava ajaa ja hiljainen, koeajolla se päätös sitten syntyi, kertoo Roni Haila.

Volkswagenin Dresdenin tehtaalla on valmistettu aikaisemmin mm. e-Golfia ja Phaetonia. Vuonna 2021 tehdas muutettiin täyssähköautotehtaaksi, ja nyt siellä valmistetaan ID.3 -malleja.

Dresdenissä on valmistettu jo yli 14 500 kappaletta eri ID.3.-malliversioita ja tuotantolinjalta valmistuu päivittäin noin 35 autoa.

Volkswagenin Dresdenin ”Gläserne Manufaktur” -tehdas on myös suosittu matkailukohde ja siellä on vieraillut avajaisten jälkeen yli 2,2 miljoonaa kävijää.

VW ID.3:n Dresdenin tehdas on tuotantolaitos, matkailukohde, tapahtumapaikka, testilaboratorio ja jakelukeskus

Kesällä tuleva uusi Volkswagen ID.3 on nyt hinnoiteltu

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän