Veholla vahva tulos pitkittyneestä pandemiasta huolimatta

Vehon liiketoimintavuosi 2021 oli menestyksekäs, vaikka vuotta leimasi edelleen koronapandemian mukanaan tuomat sosiaaliset ja taloudelliset haasteet, todetaan Vehon tiedotteessa.

Autoalalla koronapandemian seuraukset näkyivät edelleen haasteina logistiikkaketjuissa, komponenttipulana sekä väliaikaisina tuotannon keskeytyksinä ja toimitusten viivästymisinä. Vehon nopea sopeutuminen vuonna 2020 puhjenneeseen kriisiin antoi kuitenkin hyvän ja vakaan pohjan vuoden 2021 tulokselle, tiedotteessa sanotaan.

Sähkö- ja hybridiautojen kysyntä jatkoi kasvuaan

Sähkö- ja hybridiautojen kysyntä jatkoi vahvaa kasvuaan vuonna 2021, ja käytettyjen sähköautojen kysyntä nousi erityisen korkealle.

Mercedes-Benz Group AG:n ja Daimler Truck AG:n laaja ja vauhdilla kasvava sähkö- ja hybridiautojen valikoima mahdollisti hyvän pohjan kasvulle. Pidentyneiden toimitusaikojen vuoksi tilausten määrä oli merkittävästi suurempi kuin toimitusten.

Kansainvälistä kasvua

Marraskuussa 2021 Veho osti latvialaisen Domenikssin liiketoiminnan, eli Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnin, jälleenmyynnin ja huollon, ja joulukuussa Veho teki kaupat Ruotsin Mercedes-Benz-kuorma-autojen maahantuontiliiketoiminnasta.
Samalla Vehon tiivis ja pitkä kumppanuus Mercedes-Benzin ja Daimler Truckin kanssa syveni entisestään.

Veho-konserni on hiilineutraali vuonna 2025

Veho jatkoi vuoden 2021 aikana pitkäjänteistä työtä kestävän liikkumisen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen puolesta.

Vastuullisuus on ohjannut Vehon tekemistä jo pitkään ja hiilidioksidipäästöjä on vähennetty vuodesta toiseen: Veho-konsernin hiilidioksidipäästöt vuonna 2021 olivat yhteensä noin 10 000 tonnia. Vehon tavoitteena on olla Suomen toimintojen osalta hiilineutraali vuoden 2023 aikana ja koko konsernin toimintojen osalta vuoteen 2025 mennessä.

Tutustu vuosikatsaukseen tästä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän