Vantaan Länsisalmeen avautui kaasutankkausasema

Gasumin uusin tankkausasema on nyt avautunut kaasuautoilijoille Vantaan Länsisalmeen Kehä III:n ja Porvoon moottoritien läheisyyteen.

Uusi asema laajentaa pääkaupunkiseudun kaasutankkausmahdollisuuksia sekä parantaa henkilöautoilijoiden ja yritysten mahdollisuuksia siirtyä käyttämään vähäpäästöistä kaasua ajoneuvojensa polttoaineena.

Vantaan Länsisalmeen avautunut tankkausasema palvelee kaasukäyttöisiä henkilöautoja ja kevyttä kuljetuskalustoa, kuten jakelu- ja jäteautoja, tarjoamalla paineistettua maa- ja biokaasua.

Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, Kehä III:n ja Porvoon moottoritien kupeessa, sijaitseva asema vahvistaa pääkaupunkiseudun asemaverkostoa ja sen myötä henkilöautoja ja kevyttä kuljetuskalustoa palvelee alueella kaikkiaan 11 asemaa.

Länsisalmen tankkausasema on Gasumin neljäs asema Vantaalla. Uusi asema tuo alueen kaasuautoilijoille ja yrityksille lisää mahdollisuuksia siirtyä käyttämään kaasua ja tukee samalla Vantaan tavoitetta hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä. Vantaan ilmastotavoitteissa liikenteen vähäpäästöiset käyttövoimat on nostettu esille erikseen yhtenä keinona hiilineutraaliuden edistämiseksi.

Biokaasulla polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä voidaan pienentää jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun tuotannossa hyödynnetään biohajoavia jätteitä, teollisuuden sivuvirtoja ja jätevesilietteitä.

Energiaviraston tuki vauhdittaa asemaverkoston kasvua

Kaasumarkkinan kasvua Suomessa vauhdittaa energiaviraston infrastruktuurituki kaasuasemien rakennushankkeille. Vuodelle 2021 tukea myönnettiin yhteensä 18 hankkeelle, joista viisi on Gasumin asemaprojekteja. Vastikään järjestetty kevään 2021 tarjouskierros poiki ennätysmäärän tukihakemuksia, yhteensä 39 kappaletta.

Gasumin tankkausasemaverkosto laajenee jatkuvasti ja erilaisia asemahankkeita on käynnissä useilla paikkakunnilla.

Tuoreimpia hankkeita ovat esimerkiksi Ikea Suomen Tampereen tavaratalon yhteyteen rakennettava tankkausasema, Liedon kaasutankkausaseman laajennustyö palvelemaan raskaan liikenteen lisäksi myös henkilö- ja jakeluautoliikennettä sekä nykyisen Kotkan tankkausaseman tankkauskapasiteetin kasvattaminen.

Vantaan Länsisalmen kaasutankkausasema on avattu osoitteeseen Länsisalmentie 3, 01200 Vantaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!