Vähentynyt liikenne näkyy myös huoltoasemilla

ABC-asemat sopeuttavat toimintaansa valtiovallan määrittelemien rajoitusten ja suositusten puitteissa.

Polttoainemyynti jatkuu koko verkostossa, mutta muuta toimintaa sopeutetaan toimipaikkakohtaisin päätöksin. Sisällä ruokailu loppuu, mutta ravintola-annoksia voi useimmissa toimipaikoissa ostaa take away -myynnistä autoon toimitettuna.

ABC-ketjussa seurataan reaaliaikaisesti suomalaisten tiellä liikkumista ja johtopäätökset ovat selvät.

– Ilman mitään toimintaamme kohdistuvia rajoituksiakin autojen määrä teillä on laskenut voimakkaasti, joka on vaikuttanut kysyntäämme selvästi. Teemme kaikkemme osana S-ryhmää, että pidämme ihmisille kriittisiä palveluita yllä tässä haastavassa tilanteessa. Toimintaa joudutaan kuitenkin sopeuttamaan eri tavoin alueellisin päätöksin, ABC-ketjun johtaja Harri Tuomaala toteaa.

Liikennemäärien vertailu kertoo, että ennen koronakriisiä olleen viimeisen ns. normaaliviikon luvuista on tultu alaspäin 30 prosenttia eli viime päivinä teillä on liikkunut viikon aikana noin 15 miljoonaa autoa vähemmän kuin maaliskuun alkupuolella.

ABC-ravintoloiden sisällä tapahtuva ruokailu lopetetaan perjantain ja lauantain välisenä yönä jo nyt voimassa olevan suosituksen mukaisesti.

– Sitä korvaamaan kehitimme pikavauhtia toimintaamme ja ABC-mobiili-sovellustamme siten, että useilla asemillamme ruuat voi tilata suoraan parkkipaikalle omaan autoon. Toki tiskiltä tilaaminen onnistuu myös, kunhan itse ruokailu tapahtuu muualla. Valikoima vaihtelee asemakohtaisesti, mutta vaihtoehtoja on monipuolisesti.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Noutoruuan lisäksi useista ABC-asemien marketeista voi hakea ruokaa kotiin nautittavaksi ja polttoainejakelu toimii täysin normaalisti koko verkostossa. Myös ABC CarWash-autopesu palvelee tavalliseen tapaan lähes 80 pesupaikassa ympäri Suomea. Lisäksi ammattiliikenteen taukotilat pyritään pitämään auki aina mahdollisuuksien mukaan.

ABC-verkoston tarjonta vaihtelee asemakohtaisesti. Oman ABC -aseman palvelutarjonnan ja aukioloajat voit tarkastaa osoitteesta www.abcasemat.fi tai ABC-mobiilista. Muutoksia voi tapahtua vaiheittain ja tiedot voivat päivittyä hieman viiveellä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!