Uusia latauspisteitä Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään Prismojen yhteyteen

HOK-Elannon ABC-ketjun latauspisteverkosto laajenee heinäkuun lopussa 24 uudella latauspisteellä, todetaan HOK-Elannon tiedotteessa.

Uudellamaalla on jo nyt yli puolet Suomen ladattavasta autokannasta, ja kysyntä uusille latauspisteille kasvaa. HOK-Elannolla on käynnissä mittava hanke, jonka myötä uusia latauspisteitä avataan Prismojen ja S-marketien yhteyteen pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla.

HOK-Elanto kasvattaa ja monipuolistaa sähköautojen ABC-latauspisteverkostoaan tämän vuoden aikana yhteensä 222 pisteellä.

– Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään Prismoissa on tähän asti ollut yhteensä 6 AC-peruslaturia. Nyt laajennamme näiden myymälöiden latauspisteitä, ja jatkossa kaikista yksiköistä löytyy 4 AC-peruslaturia, ja 4 DC-teholaturia, HOK-Elannon ABC-ketjujohtaja Hannu Houni kertoo.

Uusien DC-teholaturien latausteho on aluksi ohjelmoitu 25 kW / latauspiste, ja AC-peruslaturien latausteho 22 kW / latauspiste.

Jatkossa DC-teholaturien latausteho yksittäisessä latauspisteessä on jopa 80 kW. Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään asiointilatauspisteet otetaan käyttöön elokuun alussa.

ABC-latauspisteverkoston lataussähkö on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua päästötöntä sähköä, josta tuulivoiman osuus on noin 85%, ja loput vesi- ja biovoimaa. S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuonna 2025, ja haluamme myös kannustaa asiakkaitamme kohti vähähiilisempää liikkumista.

– Jo nyt jokaisessa HOK-Elannon Prismassa on voinut ladata hybridi- tai sähköautoa, mutta jättihankkeen myötä laajennamme latausverkostoa merkittävästi ja tarjoamme enemmän pikalatausta. Sähköautojen latauspisteiden merkitys asiakkaiden päivittäisten asioiden hoidon yhteydessä on yhä tärkeämpää ja siksi tuomme latauspisteet markettien yhteyteen, Houni toteaa.

Lataus toistaiseksi ilmaista

Uudesta laitteistosta haetaan käyttökokemuksia, ja asiakkaille tarjotaan toistaiseksi mahdollisuus ilmaiseen lataukseen kaikissa HOK-Elannon latauspisteissä.

Lataus muuttuu maksulliseksi vuoden 2021 aikana, minkä jälkeen maksu tapahtuu ABC-mobiilisovelluksella.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän