Uusi Mercedes-Benz GLE esitellään Pariisissa – tässä GLE:n viisi tärkeintä innovaatiota

12.9.2018 18.06

 

Mercedes-Benz esittelee uuden GLE-mallin Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa.

E-sarjan SUV-malli GLE on kuulunut Mercedesin mallistoon syksystä 2015 lähtien. Kaikkiaan Mercedes-Benz valmistaa jo seitsemää eri kokoluokkien SUV-autoa (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS, G-sarja).

Uusi GLE esitellään ensi kertaa Pariisin autonäyttelyssä 4.–14.10.

Myyntiin malli saadaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa alkuvuodesta 2019 ja Kiinassa ensi keväänä. Autot valmistetaan Alabaman Tuscaloosassa Yhdysvalloissa. Myynnin aloitusajankohta Suomessa vahvistetaan myöhemmin.

Uuden GLE:n ilmanvastuskerroin on Mercedeksen tiedotteen mukaan Cd 0.29. Akseliväli on kasvanut 80 millimetrillä ja on nyt 2995 milliä.

Toisen istumarivin jalkatila on lisääntynyt 69 millillä 1045 milliin, ja toisen istuinrivin reunapaikkojen etäisyyttä voi säätää 100 milliä.

Tavaratila on perusmuodossa 825 litraa ja toinen istuinrivi taitettuna 2055 litraa. Airmatic-ilmajousituksen kanssa takaosan lastauskorkeutta voidaan laskea/nostaa 40 milliä.

Aloitusmallina Mercedes-Benz GLE 450 4Matic 48 voltin sähköteknologialla

Uusi GLE lanseerataan 6-sylinterisellä bensiinikäyttöisellä rivimoottorilla, jota seuraavat myöhemmin diesel- ja pistokehybridivaihtoehdot. Mercedes-Benz GLE 450 4Matic on ensimmäinen bensiinimalli, jossa hyödynnetään 48 V:n sähköteknologiaa.

Moottori kehittää 270 kW (367 hv) tehon ja 500 Nm:n väännön.

EQ Boost tarjoaa hetkellisesti 16 kW (22 hv) lisätehon ja 250 Nm:n lisäväännön. Keskikulutus vaihtelee 8,3–9,6 litraan /100 km ja CO2-päästöt vastaavasti 190–220 g/km. Voimansiirrosta vastaa 9G-Tronic-automaattivaihteisto.

Uudistuneen GLE:n viisi tärkeintä innovaatiota


Mercedes-Benzin tiedotteen mukaan nämä ovat GLE-mallin viisi tärkeintä ominaisuutta


  1. E-Active Body Control: 48 V:n sähköjärjestelmään perustuva aktiivijousitus, joka on ensimmäistä kertaa yhdistetty niin ikään uuteen ilmajousitukseen. Markkinoilla olevista järjestelmistä ainoa, jossa jokaisen pyörän jousitusta ja vaimennusta voidaan kontrolloida erikseen. Saatavana lisävarusteena 6- ja 8-sylinteristen moottorien yhteyteen.
  2. Aktiivinen peräänajon estävä avustin: Avustin tunnistaa peräänajon uhkan jo hyvissä ajoin, varoittaa kuljettajaa ja tukee ajamista pysähtelevässä liikenteessä aina 60 km/h nopeuteen saakka.
  3. 4Matic: Vaihtuvatoiminen neliveto (Torque On Demand) säätelee voimanjakoa etu- ja taka-akselin välillä 0–100 prosentin välillä valitun ajotilan ja olosuhteiden mukaisesti. Ratkaisu on saatavana ensi kertaa yhdessä 6- ja 8-sylinteristen moottorien ja pistokehybridiratkaisun kanssa. Lisävarusteena saatava Offroad-varustepaketti tekee GLE:stä ennen näkemättömän maastokelpoisen.
  4. Mercedes-Benz User Experience (MBUX): Maastoajon vaatimuksiin edelleen kehitetty A-sarjasta tuttu MBUX-järjestelmä. Kahden 12,3 tuuman korkearesoluutionäytön muodostama kokonaisuus, jossa noin 40 uutta toimintoa.
  5. Istuinmukavuus: Uuden GLE:n akseliväli on pidentynyt 80 milliä, mikä takaa aikaisempaa huomattavasti väljemmät sisätilat matkustamossa. Lisävarusteena ovat saatavilla sähkötoiminen 2. istuinrivi sekä 3. istuinrivi tavaratilaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän