Uudistunut Kia Sportage saapui Suomeen

12.9.2018 21.50

 

Uudistunut Kia Sportage on saapunut Suomeen. Sportage on saanut uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita.

Sportage on Kian ensimmäinen malli, jossa Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän.

Uudistetun Sportagen moottorivalikoimaan on lisätty Kian uusi EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen.

Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator).

Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä.

Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta.
Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm.

Uutta ilmettä

Kia Sportagen ulkomuotoilu on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteiden ulkonäköön. Lisäksi uudistuneeseen Sportageen on saatavana viisi uutta väriä ja uusia kromisia koristelistoja.

Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummakromisilla koristelistoilla.

Sportage GT-Linen 19 tuuman kevytmetallivanteet ovat saaneet myös uuden ilmeen. Lisäksi kaikki GT-Line -mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja ”ice cube” LED-etusumuvaloilla.

Uudistuneeseen Sportageen tulee saataville Kian uusimman sukupolven ajamista avustavia varusteita.

Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla, ympäri kuvaava kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Autoon tulee saataville myös Kian uusi 8 tuuman kosketusnäyttö.

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Uudistetun Kia Sportagen hinnat alkavat 27 893 eurosta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here