Uusi Fiat Scudo saapui Suomeen — saatavana myös täyssähköisenä

Fiat Professional vahvistaa asemaansa hyötyajoneuvomarkkinoilla esittelemällä täysin uuden Scudo-mallin Suomessa syyskuussa. Kyseessä on Fiatin kompakti pakettiauto, joka on nyt saatavana niin sähköisenä kuin dieselinäkin. Scudo korvaa Fiat Professional -mallistossa Talenton.

Täysin uusi Scudo on tärkeä peluri Fiat Professional -mallistossa, joka jatkaa uudistumistaan. Ikonisesta Ducato-mallista esiteltiin äskettäin täysin uusi malli. Samalla Ducatosta lanseerattiin E-Ducato-täyssähköpakettiauto.

Uusi Scudo asettuu Fiat Professional -mallistossa Ducaton alapuolelle ja on ominaisuuksiltaan yksi Suomen myydyimmän pakettiautokokoluokan parhaimmista.

Katso tästä muita Fiat-juttuja.

Scudo perustuu Stellantiksen mid-van-pakettiauto-alustalle, joten auto pystyy vastaamaan ammattilaisten vaatimuksiin ilman kompromisseja. Sen toimintamatka sähköllä on jopa 330 kilometriä (WLTP) suuremmalla 77 kWh akustolla. Tehoa sähköversio tarjoaa 136 hv.

Uusi Scudo on saatavana Suomessa kahtena eri kokoversiona (5 m3 ja 6,1 m3). Kummankin version tilavuutta on mahdollista kasvattaa 0,5 m3 kätevällä Modulwork-ominaisuudella.

Auton tilavuus on jopa 6,6 m3 ja kantavuus jopa 1400 kiloa. Diesel-version vetopaino on 2500 kg ja sähköversion 1000 kg.

Sähköversion käytettävyyttä lisää ammattikäytössä sen latausominaisuudet. Auton akusto voidaan ladata pikalatauksella 80 prosentin varaustasoon 45 minuutissa (100 kW).

Autoon on saatavilla yhteensä 14 turvallisuuteen liittyvää varustetta, joita ovat muun muassa: liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti sekä kuolleenkulman varoitus. Lisäksi kuljettajalla on käytössään tuulilasinäyttö, joka tarjoaa kaiken tärkeimmän informaation ilman että kuljettajan täytyy irrottaa katsetta tiestä.

Kaikissa Scudoissa on Moduwork-järjestelmä, joka mahdollistaa jopa 4 metriä pitkien esineiden kuljettamisen ja lisää käytettävissä olevaa tavaratilaa 0,5 m3. Tällöin Scudon tavaratila on 6,6 m3.

Täysin uusi Scudo on Suomessa saatavana sähköversiona 75 kWh akulla varustettuna. Diesel-versiona auto tulee tarjolle 2,0-litraisena (145 hv tai 180 hv), joista 145 hv 6-vaihteisena manuaalina ja 8-vaihteisena automaattina. Tehokkaampi diesel on aina automaattivaihteinen.

Uusi Scudo valmistetaan Stellantiksen tehtaalla Pohjois-Ranskassa. Scudo-malliston hinnat alkavat 38 990 eurosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän