Tuulilasin puhdistaminen on yksinkertainen liikenneturvallisuusteko

Koulujen hiihtolomakausi käynnistyy ensi viikolla Etelä-Suomesta ja moni perhe suuntaa autolla hiihtolomaliikenteeseen. Pitkällä ajomatkalla on syytä huolehtia, että kuljettaja pysyy virkeänä.

Vireystilaa heikentää huomattavasti, jos kuljettaja joutuu koko ajan ponnistelemaan ja siristelemään silmiään nähdäkseen autosta ulos.

Tuulilasiin kertyy pölyä ja muuta likaa, joka pinttyy harmaaksi kalvoksi. Kalvo häiritsee havainnointia varsinkin vasta-auringossa ja vastaantulevien autojen valoissa. Tästä on haittaa maantieliikenteen lisäksi taajamissa.

Esimerkiksi suojatielle astuvaa jalankulkijaa on erittäin vaikea nähdä likaisen tuulilasin läpi, jos silmiin paistaa aurinko tai vastaantulevan auton ajovalot.

Ennen matkalle lähtemistä onkin syytä varustautua aurinkolaseilla ja käyttää pari minuuttia aikaa lasipintojen ja erityisesti tuulilasin sisäpinnan huolelliseen puhdistamiseen lasinpuhdistusaineella.

Tuulilasin ulkopinnan puhdistaminen on aivan yhtä tärkeää näkemisen kannalta. Lasin pitäminen puhtaana lisää myös sen käyttöikää, sillä puhdas pinta ei naarmuunnu niin helposti harjattaessa lumesta tai raavittaessa jäästä puhtaaksi. Naarmuista lasia ei saa enää kirkkaaksi puhdistamalla, vaan se pitää vaihtaa uuteen.

Lasin naarmuuntumista voi ehkäistä vaihtamalla pyyhkijänsulat säännöllisesti uusiin ja käyttämällä riittävästi pakkasen kestävää pesunestettä tuulilasia pyyhittäessä.
Kiveniskemiltä ja halkeamilta on vaikea sataprosenttisesti välttyä, mutta riittävät turvavälit pienentävät niiden todennäköisyyttä.

Kirkkaasti turvallisin -kampanjan tuulilasitarkastukset siirretään koronan vuoksi keväästä syksyyn

Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto, Onnettomuustietoinstituutti ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat järjestäneet autoilijoiden valistukseen keskittyneen Kirkkaasti turvallisin -kampanjan jo useana keväänä.

Kampanjan aikana autoalan insinööriopiskelijat ovat tehneet tuulilasien kuntotarkastuksia veloituksetta valituilla ABC-asemilla pääsiäisliikenteessä.

Tänä vuonna tarkastukset suunnitellaan toteuttavaksi syksyllä 10.-12.9.2021.

www.kirkkaastiturvallisin.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here