Tuotanto alkaa taas ensi viikolla Volvon Torslandan tehtaalla

Volvo Cars käynnistää tuotantonsa Torslandan tehtaallaan Ruotsissa maanantaina 20. huhtikuuta koronaviruspandemiaan liittyvän lyhyen työnseisahduksen jälkeen.

Yhtiö on myös päättänyt toivottaa työntekijät takaisin Ruotsin toimistoihin käytyään vuoropuhelun asiaankuuluvien ammattiliittojen kanssa. Sekä tehtaat että toimistot ovat valmisteltu viime viikkoina niin, että ihmisten on mahdollisimman turvallista palata takaisin töihin.

Jatkuva, tiivis vuoropuhelu kaikkien yhteistyötahojen ja tavarantoimittajien kanssa pyrkii varmistamaan tuotannon jatkumisen ja vähentämään toimitusketjun häiriöitä. Torslandan tuotantomääriä mukautetaan vastaamaan markkinoiden kysyntää ja olemassa olevia tilauskantoja.

Ennen henkilöstön paluuta maanantaina kaikki tilat on puhdistettu laajasti. Puhtaanapitorutiineja on tehostettu ja pääsisäänkäynneillä tarjotaan vapaaehtoisia kehon lämpötilan ja happisaturaation* mittauksia.

Yritys on viimeisten viikkojen ajan tarkastellut jokaista Torslandan tehtaan työpaikkaa terveyden ja turvallisuuden näkökulmasta. Jos sosiaalinen etäisyydenpito ei ole mahdollista, on toteutettu muita suojatoimenpiteitä.

Ruotsin toimistorakennuksissa kaikissa kokoushuoneissa, toimistotiloissa ja ravintoloissa on tilanteen mukaan varmistettu sosiaalinen etäisyys esimerkiksi sijoittamalla työpöydät oikein sekä rajoittamalla kokoushuoneisiin ja ravintoloihin tulevien ihmisten määrää.

Myös Belgian Gentin tehdas

Volvo Carsin maailmanlaajuisen tuotantoverkoston osalta myös Belgian Gentin tehtaan toiminta käynnistetään portaittain uudelleen maanantaina 20. huhtikuuta alkaen. Yhtiö suunnittelee avaavansa Etelä-Carolinan tehtaansa Yhdysvalloissa maanantaina 11. toukokuuta.

Ruotsin Skövden moottoritehdas ja Ruotsin Olofströmin korikomponenttien valmistustehdas jatkavat tuotantosuunnitteluaan viikkotasolla ja mukauttavat toimintaansa muiden tehtaiden tarpeiden mukaan.

Muiden markkinoiden toimistotyöntekijät jatkavat paikallisten ohjeiden noudattamista, mutta Volvo Carsin terveys- ja turvallisuusasiantuntijat toivovat, että ruotsalaiset toimintatavat voidaan toteuttaa myös muualla.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Volvo Cars jatkaa kotimarkkinallaan Ruotsin hallituksen aiemmin tänä vuonna käyttöön ottaman tukipaketin käyttöä, mikä tarkoittaa jatkuvan työajan lyhentämistä useimmille työntekijöille. Hallituksen tuki antaa Volvo Carsille mahdollisuuden suojata liiketoimintaansa, kunnes markkinat vakautuvat.

Suomessa Volvo Cars noudattaa viranomaisohjeistuksia sekä maahantuonnin että jälleenmyyjien toiminnassa. Automyynti ja huolto palvelevat asiakkaita huomioiden vallitsevan tilanteen edellyttämät turvatoimet.

*mittaus suoritetaan pulssioksimetrillä, joka määrittää veren happipitoisuuden ja sykkeen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!