Toyota Corolla -mallistoon myös perinteinen sedan-malli

Kuva: Toyota.

Genevessä keväällä esitelty Toyota Corollan hatchback ja Pariisissa syksyllä ensimmäistä kertaa nähty Touring Sports -malli saavat joukon jatkeeksi sedanin. Näin Corollan 12. sukupolvi on kolmen korimallin vahvuinen.

Uusi sukupolvi jatkaa sitä mitä aiemmilla on saavutettu: maailmanlaajuisesti Corollaa on myyty vuonna 1966 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen 46 miljoonaa kappaletta.

Lue myös tämä: Ensi keväänä Suomeen saapuva Toyota Corollan uusi malli on nykyistä tilavampi

Keulan ja perän muotokieli eroaa hivenen hatchback- ja Touring Sports -korimallien vastaavista antaen autolle arvokkaan yleisilmeen.

Kuva: Toyota.

Sedan-korimallin akseliväli on sama 2 700 mm kuin Touring Sports -korimallissa. Tämä varmistaa Toyotan mukaan hyvät jalkatilat myös takamatkustajille.

Autossa on mm. matkapuhelimen langaton lataus, 7 tuuman monitoiminäyttö mittaristossa, intuitiivinen 8 tuuman kosketusnäytöllinen mediakeskus sekä 10 tuuman tuulilasinäyttö.

Suomeen vain hybridi

Corollan sedan-mallia tuodaan Länsi-Eurooppaan kahdella erilaisella voimalinjalla, perinteisellä 1,6-litraisella bensiinimoottorilla ja monista Toyota-malleista tutulla neljännen sukupolven itselataavalla 1,8-litraiseen moottoriin perustuvalla hybriditekniikalla.

Suomeen tuodaan ainoastaan hybridivoimalinjalla varustettuja autoja.

Kuva: Toyota.

Hybridin polttoaineen kulutus on yhdistetyssä ajossa 4,3 l/100 km CO2-päästöt 98 g/km, kummatkin WLTP-mittaustavalla mitattuina. Arvot ovat alustavia ja vahvistuvat lopullisella tyyppihyväksynnällä.

Corollan sedan-mallissa viimeisimmät Toyota Safety Sense -varusteet ovat vakiona.

Toyota Safety Sense -varusteiden uusin sukupolvi sisältää hätäjarrutusjärjestelmän, joka tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät, täyden nopeusalueen mukautuvan vakionopeussäätimen, kaistavahdin ohjausavustimella, liikennemerkkien tunnistuksen sekä automaattiset kaukovalot.

Kuva: Toyota.

Lisäksi Corollan uuden sukupolven myötä esitellään Corollan kaistavahi. Yhdessä mukautuvan vakionopeussäätimen kanssa kaistavahti pystyy seuraamaan kaistamerkintöjä ja edellä kulkevaa autoa avustaen kuljettajaa näin turvallisempaan ajamiseen.

Corollan sedan-korimalli valmistetaan jatkossakin Toyotan Turkin tehtaalla (TMMT) ja hatchback- sekä Touring Sports -korimallit Toyotan Englannin tehtaalla (TMUK).

Corollan kaikki kolme korimallia saapuvat Suomeen maalis-huhtikuussa 2019.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here