Tieliikenne ei ole noussut viime kesän lukemiin

Liikenteen määrät maalla, merellä ja ilmassa ovat kesälomakaudella olleet edelleen viime vuoteen verrattuna alhaisempia, todetaan TMFG:n tiedotteessa.

Suomalaisten vilkas matkailu kotimaassa ei ole korvannut liikenteessä ulkomaisten turistien jättämää aukkoa. Myös suurtapahtumien peruuntuminen ja muutokset työmatkailussa näkyvät liikennemäärissä.

Yli 450 liikenteen automaattisen mittausaseman tiedoista käy ilmi, että kesäkaudella Suomen maanteillä on liikuttu jo lähes edellisvuoden tahtiin.

Vielä toukokuussa liikennettä oli yli viidenneksen normaalia vähemmän, kun jo kesäkuussa ero edellisvuoteen oli enää kymmenisen prosenttia.

Heinäkuussa ero edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan kaventui entisestään ja oli noin neljä prosenttia.

Etelä-Suomessa liikennemäärät eivät kesällä ylittäneet viime vuoden tasoa.

Esimerkiksi Uudellamaalla liikennettä oli kesäkuussa -10 % ja heinäkuussa -3 % edellisvuotta vähemmän, Varsinais-Suomessa kesäkuussa -22 % ja heinäkuussa -11 % edellisvuotta vähemmän sekä Pirkanmaalla kesäkuussa -9 % edellisvuotta vähemmän heinäkuun liikennemäärän ollessa jo edellisvuoden tasolla.

Monen kesälomakohteessa Lapissa autoja liikkui teillä heinäkuussa 11 % edellisvuotta vähemmän.

Tie- ja junaliikenteen määristä kertovia raportteja voi tutkia tarkemmin Traffic Management verkkosivuilla osoitteessa https://tmfg.fi/fi/tmfg/liikennemaarat.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!