Sähköautojen Suomen latauspisteet näkyvät nyt Liikennetilannepalvelussa

Suomen sähköautojen latauspisteet ovat nyt nähtävissä Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelussa ja mobiilisovelluksessa.

– Olemme erittäin ilahtuneita, että voimme näyttää nyt palvelussamme sähköautojen latauspisteitä ympäri Suomea. Tästä iso kiitos Sähköautoilijat ry:lle, jonka joukkoistamalla ylläpidettävän latauskartta.fi -palvelun kautta saamme datan käyttöömme. Ja ennen kaikkea kiitos kaikille niille aktiivisille vapaaehtoisille, jotka pitävät palvelun tietoja ajan tasalla, Traffic Management Finlandin kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen sanoo.

– Sähköautoilun suosio on kasvamassa vauhdikkaasti. Sähköautojen myyntiin on tulossa uutta vauhtia ensi vuonna, kun sähköisten työsuhdeautojen verokäytännöt muuttuvat. Olemme aktiivisesti hakeneet uusia kanavia levittää sähköautoiluun liittyvää tietoisuutta. Siksi on erityisen hienoa, että saamme sähköautojen latauspaikat näin kattavasti Traffic Management Finlandin kautta laajasti jakeluun. Tämä on tärkeä askel sähköautoilun käytettävyyden ja suosion kasvattamisessa, toteaa Kirsi Immonen Sähköautoilijat ry:stä.

Teknologiateollisuuden sähköisen liikenteen toimialatilaston mukaan sähköautokanta on kasvanut viimeisen vuoden aikana 91 % ja oli vuoden kolmannen neljänneksen lopussa vajaa 48 000. Näistä ladattavia hybridejä on 40 000 ja täyssähköautoja vajaa 8 000.

Kaasuautojen tankkauspisteet ovat löytyneet Liikennetilanne-palvelusta jo aikaisemmin.

Liikennetilanne-palvelusta voi myös tarkistaa ajokelin, mahdolliset häiriöt, tietyöt ja miten teiden kunnossapitotoimet etenevät.

  • Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta.
  • Liikennetilanne-palvelu verkossa osoitteessa https://liikennetilanne.tmfg.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!