Tekoälypuhelimella ajettava auton

22.2.2018 15.20

Huawei on julkistanut tekoälyä hyödyntävällä matkapuhelimella ohjattavan auton.

Erona esteitä havaitseviin, ilman kuljettajaa liikkuviin autoihin, Huawei muunsi testaamansa Porcshe Panameran autoksi, joka ei vain näe mutta myös ymmärtää ympäristöään.

Tämä tarkoittaa, että se voi tunnistaa 1 000 esinettä mukaan lukien kissan ja koiran, pallon sekä pyörän ja sopeuttaa toimintansa havaintonsa mukaan.

Huawei RoadReader -projektissa on hyödynnetty Huawei Mate 10 Pron tekoälyominaisuuksia. Laite käyttää tekoälyä tunnistamaan muun muassa eläimiä sekä ruokaa ja auttaa havaintojensa perusteella ihmisiä ottamaan parempia kuvia.

Useimmissa itsenäisesti liikkuvissa autoissa luotetaan kolmannen osapuolien käyttöperusteisten sirujen laskentavoimaan.

Huawei on kuitenkin kyseenalaistanut tämän tarpeen käyttämällä älypuhelimiensa teknologiaa demonstroidakseen tekoälyratkaisunsa käytettävyyttä ja kykyä vastata modernien autojen teknologiahaasteeseen.

– Älypuhelimissamme on jo erinomainen esineentunnistinominaisuus. Halusimme nähdä, voisimmeko lyhyessä ajassa opettaa puhelimen ei vain ajamaan autoa, mutta tunnistamaan esineitä ja opettaa se myös välttämään niitä, sanoo Huawein Länsi-Euroopan markkinointijohtaja Andrew Garrihy.

Huawei esittelee RoadReader-projektiaan ja auton toiminnallisuuksia pian alkavilla Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Messuosallistujia kutsutaan koeajolle, opettamaan ja ohjaamaan erilaisia

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here