Täysin uusi Jeep Wrangler Suomen ensiesittelyssä

Kuva: CvB.

Helsingin Auto 2018 -näyttelyssä esiteltiin täysin uudistunut Jeep Wrangler – malli.

Wranglerin JL Unlimited -mallin tunnistaa heti sen etusäleiköstä, ikonisista pyöreistä ajovaloista ja neliönmuotoisista takavaloista.

Autossa on alaslaskettava tuulilasi ja useat erilaiset kattovaihtoehdot (mm. sähkötoimisesti avautuva ja sulkeutuva Sky One Touch -katto) ja irrotettavat alumiiniset ovet

Uuden Wranglerin teknologia pitää sisällään myös muun muassa led- ajovalot ja uuden Uconnect-järjestelmän, jossa on Apple Carplay – tai Android Auto -liitettävyys ja 8,4-tuumainen kosketusnäyttö nipistä/suurenna -toiminnolla.

Turvallisuudesta pitävät huolen edistyneet turvallisuusominaisuudet, kuten kuolleen kulman- ja risteävän liikenteen tunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä peruutuskamera.

Uutena ominaisuutena Wranglerin nelivetojärjestelmissä on 4H Auto asetus – 4WD-toiminnon aktiivinen kytkeytyminen tarpeen mukaan.

Hyötyinä tässä on parantunut polttoainetaloudellisuus verrattuna kiinteään nelivetoon sekä nelivedon käyttö myös pitävällä alustalla entistä huolettomammin.

Todellista nelivetoa tarvitsevissa tilanteissa Wranglerista löytyvät kuitenkin edelleen myös jatkuvat nelivetoasetukset, 4H ja 4L, joissa vääntö jaetaan tasan etu- ja taka-akseleiden välillä.

Jeep Wranglerin nelivetojärjestelmä toimii neljällä eri ajoasetuksella (lisäksi vapaa):

  • 2H (Takaveto)
  • 4H AUTO (Aktiivinen, jatkuva neliveto, tarvittaessa)
  • 4H Part-Time (Jatkuva neliveto )
  • N (Neutral)
  • 4L (Jatkuva neliveto, hidas välitys)

Suomeen uutta Wrangleria tuodaan 4-ovisena kahdessa eri varustetasossa: Sahara ja Rubicon, joista Sahara on Suomessa saatavilla nyt ensimmäistä kertaa.

Moottorivaihtoehtoina on tarjolla 2,2-litrainen Multijet II turbodiesel 200 hv/450 Nm tai 2,0-litrainen bensiiniturbo 272 hv/400 Nm uudella 8-vaihteisella automaatilla ja start-stop-toiminnolla.

Auto ei ole vielä hinnoiteltu Suomessa.

Kuva: CvB.
Kuva: CvB.
Kuva: CvB.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here