Tältä Volkswagenin tulevaisuuden auto I.D. Crozz näyttää nyt

13.9.2017 12.35 (Teksti päivitetty kello 16.30)

 

Volkswagen etenee uuden sukupolven innovatiivisten täyssähköautojen kehityksessä ja esittelee tällä viikolla Frankfurtin autonäyttelyssä edelleen kehitetyn mallin I.D.Crozzista. 

Uudelleen kehitetty täyssähköinen konseptiauto on osa sähköistymiskampanjaa, jolla Volkswagen laajentaa sähköautomallistoaan aluksi kolmella mallilla vuoteen 2020 mennessä.

I.D. Crozz II on neliovinen coupémainen SUV, jota on edelleen kehitetty tuotantomallia varten. Tämä näkyy esimerkiksi useissa muotoilumuutoksissa Hibiscus Red Metallic -värisen konseptiauton keulassa ja perässä. 

Sisustaa on uudistettu ja sitä on kehitetty enemmän ”Open Space” -konseptin mukaan avoimemmaksi tilaksi.

Tuloksena on tilava matkustamo ja erittäin monipuolinen istuinkonsepti. B-pilarit on jätetty pois, jotta suuret liukuovet pääsevät aukeamaan laajasti ja autossa voidaan kuljettaa jopa maastopyörää ongelmitta.

Auton sisäilman tilaa, sekä järjestelmän toimintoja on mahdollista tarkastella näyttöruudulta.
Lisäksi I.D. Crozz II on varustettu uudella ääniassistentilla, joka mahdollistaa ovien avaamisen ja sulkemisen äänikomennolla. Myös täysin automaattinen I.D. Pilot-ajotila voidaan aktivoida ja deaktivoida äänikomennolla.

I.D. Crozz II on urheilullinen, nollapäästöinen, monikäyttöinen auto, joka on suunniteltu vuorovaikutteiseksi. Autossa on sähköinen nelivetojärjestelmä. Yksi sähkömoottori on etuakselilla ja toinen takana.

Vääntömomentin jakautumista ohjaa sähköinen vetoakseli.

Mallin toimintamatka on 500 km (NEDC) yhdellä latauksella.

I.D.Crozz II tarjoaa tehoa 225 kW ja saavuttaa 180 km/h huippunopeuden.

Ihanteellinen painojakauma akselien välillä saavutetaan sijoittamalla akku keskelle ja moottorit eteen ja taakse.

Uudelleenmuotoiltu konseptiauto perustuu täyssähköautojen arkkitehtuuriin.

Erityisesti auton etu- ja takaosan muotoilu antavat nyt viitteen siitä millainen tuotantomalli voisi olla.

Auton muotoilulle luonteenomaista ovat leveä konepelti ja kaareltaan suuret, korostetut etulokasuojat sekä kiiltävän mustaksi viimeistelty katto.

Kompaktin kokoinen sähköinen voimansiirto ja lattiaan sijoitettu integroitu litiumioniakusto luovat tilaa. Näin autoon on saatu avarat tilat neljälle muunneltavalle erillisistuimelle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here