Tällaisen erikoisen kulkupelin Hyundai esittelee tammikuussa

Hyundai Motor Group on paljastanut täysin uudenlaisen MobED-robotin (Mobile Eccentric Droid), joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin pienempiin kuljetustarpeisiin.

MobED esitellään globaalisti Las Vegasin CES 2022 -messuilla, missä Hyundai esittelee tulevaisuuden visioitaan sekä robotiikkaosaamistaan.

Kuva: Hyundai.

MobED koostuu tasaisesta neliskulmaisesta rungosta, johon on yhdistetty neljä suurta pyörää. Pyörissä on kussakin iskunvaimennus ja niiden suuntaa ja asentoa voidaan säätää täysin toisistaan riippumatta.

Vakaa ja vaimennettu alusta mahdollistaa MobED-droidin liikuttelun monimutkaisissa ja ahtaissa ympäristöissä.

Kuva: Hyundai.

MobED on 67 senttimetriä pitkä, 60 cm leveä ja 33 cm korkea. Robotti painaa 50 kilogrammaa ja sen akseliväli vaihtelee 65 ja 45 senttimetrin välillä.

Akseliväli säätyy pidemmäksi suurilla nopeuksilla ja pienenee matalilla nopeuksilla mahdollisimman ketterän liikkuvuuden takaamiseksi.

Huippunopeus 30 km/h

MobED-robotin suurin nopeus on 30 kilometriä tunnissa, ja 2 kWh:n akustolla käyttöaika on noin neljä tuntia. Kaikkiin neljään pyörään on liitetty kolme sähkömoottoria, jotka säätelevät pyörän kulkusuuntaa, kallistusta sekä nopeutta.

Kuva: Hyundai.

MobED mahdollistaa lukuisia erilaisia käyttötarkoituksia riippuen siitä, millainen lisävaruste alustan päälle kytketään. Itsenäisesti liikkuvana palvelurobottina alustaa voi käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Valmistaja uskoo robotin löytävän käyttöä esimerkiksi tavaratoimituksissa, opastustarkoituksissa sekä elokuvatuotannoissa.

Kuva: Hyundai.

MobED:in päälle on mahdollista lisätä myös henkilökuljetuksiin soveltuva istuinratkaisu. Tämä mahdollistaa robotin käyttämisen esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja vanhusten kulkuneuvona.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here