Tällaisen konseptiauton BMW esittelee Las Vegasin CES-messuilla — autossa iso tuulilasinäyttö

BMW esittelee näkemyksensä tulevaisuuden digitaalisesta kokemuksesta ajoneuvon sisä- ja ulkopuolella Las Vegasin CES 2023 -messuilla.

Konseptiauton tuulilasinäyttö on koko tuulilasin levyinen, Mixed Reality Slider mahdollistaa portaittaisen siirtymän virtuaalimaailmaan ja Full-colour E Ink -teknologia antaa jopa valita 32 auton väristä auton ulkopinnalla.

BMW i Vision Dee -konseptiauto on futuristinen uuden muotokielen keskikokoinen Sedan. Dee-nimi tulee sanoista Digital Emotional Experience, ja se pyrkii luomaan aiempaa vahvemman siteen ihmisten ja heidän autojensa välille.

Kuva: BMW.

Tulevaisuuden digitaaliset toiminnot ylittävät merkittävästi nykyisten ääniohjauksen- ja kuljettajan avustinjärjestelmien tason. Tuulilasinäyttö ulottuu autossa tuulilasin koko leveydelle, ja tarjoaa vilauksen BMW:n seuraavasta ajoneuvosukupolvesta.

Vuodesta 2025 lähtien tämä innovaatio on saatavana NEUE KLASSE -malleissa. BMW on hionut myös värinmuutostekniikkaansa. Se esitteli viime vuoden CES-messuilla BMW iX Flow Featuring E Ink -teknologian, joka pystyy vaihtamaan värin mustasta valkoiseksi, mutta BMW i Vision Dee -konseptiautossa pinnalle voi valita jopa 32 väriä.

Kuva: BMW.

BMW Mixed Reality Slider: virtuaalimaailmaan viidessä vaiheessa

BMW Mixed Reality Slider on yhdessä tuulilasinäytön kanssa BMW i Vision Deen tärkein ominaisuus ja keskeinen hallintalaite. Kuljettaja voi itse päättää, kuinka paljon digitaalista sisältöä hän haluaa nähdä edistyneessä näytössä.

Vaihtoehtoja on viisi: analoginen, ajamiseen liittyvän tiedon näyttö, viestintäjärjestelmän sisällön näyttö, lisätyn todellisuuden käyttö ja virtuaalimaailmojen käyttö.

Lisäksi himmennettäviä ikkunoita voidaan käyttää todellisuuden asteittaiseen häivyttämiseen. Ominaisuuksiensa ansiosta BMW i Vision Dee luo ajamisen ilolle aivan uuden ulottuvuuden.

Edistyksellinen BMW tuulilasinäyttö

BMW on järjestelmällisesti kehittänyt tuulilasinäyttötekniikkaa kahden viime vuosikymmenen aikana. BMW i Vision Deessä näyttö on koko tuulilasin levyinen. BMW:n tuulilasinäytön vakioversiota käytetään NEUE KLASSE -mallin malleissa vuodesta 2025 alkaen.

Yksilöllinen tervetulonäkymä ja fygitaalisia kuvakkeita

Digitaalinen kokemus alkaa jo ajoneuvon ulkopuolelta, yksilöllisellä tervetulonäkymällä, jossa yhdistyvät graafiset elementit sekä valo- ja äänitehosteet.

Ajovalot ja suljettu BMW-munuaissäleikkö muodostavat myös yhteisen fygitaalisen (fyysisen ja digitaalisen yhdistelmä) kuvakkeen tasaiselle pinnalle, jolloin ajoneuvo voi tuottaa erilaisia ilmeitä.

Kuva: BMW.

BMW i Vision Dee pystyy puhumaan ja osoittamaan tunteita, kuten iloa, hämmästystä tai hyväksyntää visuaalisesti. Se voi myös projisoida kuvan kuljettajan profiilikuvasta sivuikkunaan tervetuloskenaarion mukauttamiseksi edelleen.

Maailman ensi-ilta värilliselle E Ink -tekniikalle

BMW i Vision Dee esittelee nyt monivärisen, täysin muuttuvan ja yksilöllisesti määriteltävissä olevan 240 vyöhykkeeseen jaetun auton pinnan, jossa voidaan käyttää jopa 32 väriä. Teknologia mahdollistaa koko autoteollisuudessa täysin uniikin pinnan värin muokkaamisen.

Kuva: BMW.

Keskiössä digitaalinen kokemus 

BMW i Vision Deen muotoilu on suunniteltu keskittämään huomiota digitaaliseen kokemukseen ja BMW-tuotemerkin perimään. Ulkomuodon piirteissä näkyy klassinen BMW:n Sedan-muotoilu.

Perinteiset sisustuselementit, kuten BMW-munuaissäleikkö, kaksi pyöreää ajovaloa ja takasivuikkunan klassinen muotoiluelementti ”Hofmeister kink”, luodaan uudelleen fygitaalisilla kuvakkeilla, jotka korvaavat analogiset elementit.

Ne luovat BMW i Vision Deelle oman digitaalisen, mutta humaanin luonteen. Sisätiloissa digitalisaatio on yhdistetty sulavasti materiaalien, käyttöohjainten ja näyttöjen käyttöön, jotta mikään ei häiritse digitaalista kokemusta ja uutta tunnetta lisääntyneestä ajamisen ilosta.

Ladattavien autojen osuus oli 82 prosenttia BMW Suomen ensirekisteröinneistä

Päivän automainos: Miksi periaatteessa samanlaiset autot eivät kuitenkaan pysty samaan kuin BMW

Tällainen on BMW:n ensimmäinen M-sarjan lataushybridi

BMW esittelee CES-messuilla iX M60 -sähköauton

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän