Tällainen on Volkswagenin uusi Taigo-malli

Volkswagen tuo Eurooppaan uuden pienemmän crossover-mallin.

Volkswagen Taigo on brändin ensimmäinen pienemmän kompaktin kokoluokan SUV-coupé-malli Euroopassa.

Viisipaikkaisen auton takaosa kaartuu loivasti coupé-mallin tyyliin ilman, että takaistuimella tarvitsee luopua pääntilasta.

Uusi SUV-coupe-malli on hiukan alle 4,27 pitkä. Uusi Taigo perustuu Volkswagenin MQB-alustarakenteelle. Auto on etuvetoinen.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen laajentaa MQB-alustarakenteelle tehtyjen mallien valikoimaa tässä kokoluokassa kolmannella versiolla, kompaktin Polon ja SUV-malli T-Crossin rinnalle.

Täysin led-tekniikalla toteutetut ajovalot, digitaalinen ohjaamo ja viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä (MIB3.1) ovat vakiovarusteita.

Varustelutasosta ja lisävarusteista riippuen uusi Volkswagen Taigo on varustettu myös IQ.Light-led-matriisiajovaloilla ja jäähdyttimen säleikössä sijaitsevalla ajovalojen välissä olevalla valolistalla.

Kuva: Volkswagen.

Isomman kokoluokan SUV-coupe-malleista muotoiluinspiraationsa saaneen Taigon pituus on 4,266 mm, korkeus 1,494 mm ja leveys 1,757 mm. Sen akseliväli on 2,566 mm ja tavaratila on puolestaan vakuuttavat 438 litraa.

Taigon infotainment-järjestelmä perustuu MIB3-sukupolveen, ja se sisältää varustelutasosta riippuen myös online-palvelut (eSIM), App-Connect älypuhelinliitännän ja matkapuhelimen langattoman latauksen.

Lisävarusteena saatavilla ovat myös median striimauspalvelut, puheohjaus ja pilvipalvelut.

Volkswagen Taigoon on saatavilla samanlaiset avustinjärjestelmät kuin Volkswagenin isomman kokoluokan autoihinkin.

Kuva: Volkswagen.

Vakiovarusteena Taigossa on kuljettajaa avustavista järjestelmistä mm. ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla ja kaistallapitoavustin.

IQ.Drive Travel Assist –järjestelmä on saatavilla lisävarusteena. Travel Assist -järjestelmän avulla auto automatisoi ajamista 0–210 km/h nopeuksissa.

Volkswagen Taigo lanseerataan etuvetoisena mallina ja taloudellisilla 1,0- ja 1,5-litraisilla TSI-bensiinimoottoreilla varustettuna, teholuokissa 70 kW (95 hv), 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv).

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen Taigon huippunopeus on moottoriversiosta riippuen 183 km/h, 191 km/h tai 212 km/h. Moottorista riippuen vaihteisto on joko 5- tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 7-vaihteinen automaattivaihteisto.

Volkswagen Taigo kuuluu myös Suomen maahantuontiohjelmaan. Uuden Volkswagen Taigon malliston tarkemmat yksityiskohdat ja tekniset tiedot sekä vakio- ja lisävarusteet ja hinnat julkaistaan myöhemmin myynnin aloituksen yhteydessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän