Syksyn aikana asennetaan Nelostielle 23 uutta peltipoliisia

3.9.2018 09.32

Valtatie 4 on yksi Suomen tärkeimmistä pääväylistä Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä. Vaajakosken ja Lusin välisen tieosuuden liikenneturvallisuustilanne on ELY-keskuksen mukaan heikko. Osuudella sattui vuosina 2012-2016 yhteensä 241 onnettomuutta. Määrässä ei ole huomioitu eläinonnettomuuksia.

Mainituista syistä johtuen tieosuudelle tullaan asentamaan tämän syksyn aikana 23 automaattivalvontapistettä, joista 10 sijoitetaan Keski-Suomen puolelle, todetaan ELY-keskuksen tiedotteessa.

Liikenneviranomaiset ja poliisi ovat yhteistyössä laatineet suunnitelman automaattivalvontajärjestelmän rakentamiseksi. 

Järjestelmä koostuu valvontapisteistä laitteineen sekä tienkäyttäjän tiedottamiseen liittyvistä automaattivalvonnan tiedotustauluista ja toistomerkeistä.

Peltipoliisit riskipaikkoihin

Kameratolppia sijoitetaan onnettomuushistorian perusteella merkittävimpiin riskipaikkoihin ja valvontaa on ainoastaan sellaisissa tien osissa, joissa ylinopeudet ovat yleisiä.

Valvontajaksolla kiinnitetään erityistä huomiota nopeusrajoitusmerkkien havaittavuuteen samoin kuin niiden sijaintiin siten, että nopeusrajoituksesta valvontapisteiden kohdilla ei olisi epäselvyyttä.

Valvonnasta tiedottava taulu asennetaan valvontajakson alkuun ja toistomerkkejä valta- ja kantateiden liittymien jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän