Suomen MM-rallissa tehdään Churrotemppu

Suomen MM-rallin kisajärjestäjä AKK tankkaa tänäkin vuonna dieselautonsa rallin ajan Neste MY uusiutuvalla dieselillä, ja polttoainetta käytetään myös ohjelmallisen katselualueen, Neste MY Areenan sähköntuotannossa.

Neste tarjoaa myös tilaisuuden tutustua kiertotalouden mahdollisuuksiin MM-rallissa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista vuosittaisista urheilutapahtumista.

Kesän makein kiertotalousteko toteutetaan keräämällä churrojen eli sokeroitujen munkkitankojen paistorasvaa, jota voidaan käyttää Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineena.

Churrotempun tarkoituksena on lisätä tietoa kiertotalouden merkityksestä ja mahdollisuuksista säästää luonnonvaroja.

Churrotemppu on kesäinen jatkumo suursuosion saavuttaneelle Kinkkutempulle, jossa joulukinkkujen paistinrasvat kierrätettiin Nesteen uusiutuvien tuotteiden raaka-aineeksi.

Kinkkujen paistinrasvan tapaan myös churrojen paistorasvaa voidaan käyttää Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineena. Suomessa myytävä tuote on valmistettu 100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä.

Rallikansa voi myös pienentää kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 prosenttia tankkaamalla Neste MY uusiutuvaa dieseliä.

Tuote saapui viime vuonna rallin mukana Neste Saarijärventien automaattiasemalle, ja tällä hetkellä sitä on saatavilla jo lähes 50 Neste-asemalla kautta Suomen.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä voidaan Nesteen mukaan käyttää kaikissa dieselmoottoreissa ilman muutoksia polttoaineen jakeluinfrastruktuuriin, moottoriin tai ajoneuvoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here