Suomen Mercedes-Benz klubi viettää 40-vuotisjuhlia Kangasalla

Vanhojen piikkinokka-Mersujen varaosien ja rakentelun ympärille perustettiin vuonna 1979 Suomen Mercedes-Benz klubi ry, joka on kasvanut jo 4000-jäseniseksi merkkikerhoksi.

Toiminta kattaa koko maan, mutta Tampereen seutu on alusta asti ollut yksi toiminnan vetureita ja jo siksi juhlat pidetään siellä.

Klubilla on maahantuoja Vehon ja maailmankonserni Daimler AG:n vankkumaton tuki. Stuttgartista tuetaan kaikkiaan 70 kansainvälistä Mercedes-klubia, joista Suomen klubi on yksi suurimmista – asukaslukuun suhteutettuna suurin.

Klubilaisen yleisin harrasteauto on tänään 70-lukuinen legendaarinen neliovinen W123, auto joka oli omana aikanaan harvojen suomalaisten tavoitettavissa.

Harrastuskirjo on laaja ja sitä esitellään omassa Tähdelliset-lehdessä. Nuoremmat jäsenet puunaavat, jopa tuunailevat, youngtimereitaan.

Vanhemman kaluston puolelta löytyy kaikkea 30-luvun kompressori-Mersun ja Unimog-maastokuorma-autojen väliltä. Osaa jäsenistä kiinnostaa merkin rikkaan historian tutkiminen.

Uusi kirja

Yhteistyössä Vehon kanssa klubille on muodostunut merkittävä arkisto, josta ammennettu materiaalia jo neljään kirjaan. Uusin teos, 348-sivuinen Mercedes-Benz Suomen teillä 1900-2019 julkaistaan 24.8. osana juhlaviikonloppua.

Kirja alkaa ensimmäisen Benzin, ja ensimmäisen auton ylipäätänsä, Suomeen tulosta jatkuen aina Mercedes-Benzien valmistukseen Uudessakaupungissa.

Suomessa on vaikuttanut reilun sadan vuoden aikana laaja kattaus Mercedes-Benzejä. Kirjassa kaikenlaiset Mersut saavat ansaitsemansa huomion.

Teos tukeutuu vuonna 2009 julkaistuun „Johtotähti Suomen teillä“-kirjaan, mutta on itsenäinen teos lukuisine täydennyksineen ja uusine kuvineen.

Kirja valottaa yhden automerkin näkökulmasta suomalaista elämänmuotoa ja yhteiskunnan muuttumista 1900-luvun alusta 2010-luvun loppuun.

Toimittajina ovat Anssi Juutilainen ja Juha Koivulahti.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua klubilaisten kalustoon lauantaina 24.8. Mobilia-museolla (11:30-14:00) ja hotelli Rosendahlin pihassa (15:30-19:00).

Kirjan julkistus on Mobilia-museolla kello 12:00.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here