Suomalainen 13-vuotias kartinglupaus ajoi toiseksi Ranskan Juniorkarting -mestaruussarjassa!

Kansainvälisesti nousujohteista uraa rakentava 13-vuotias kartinglupaus, Kimi Tani, taisteli itsensä hopealle Ranskan mestaruussarjan loppupisteissä. Suomalaisittain historiallinen saavutus ei tullut helposti ja sarjan viimeiseen osakilpailuun, Annevilleen, Tani starttasi pitkältä takamatkalta mitalisijoja ajatellen.

Annevillen harjoitukset sujuivat Tanin osalta hyvin ja sama vauhti jatkui myös aika-ajossa, jossa Tani ajoi toiseksi, vain 0,02 s paaluajasta jääden. Taktiikkana oli pysyä kärkitaistossa molemmissa alkuerissä ja saada hyvä lähtöpaikka prefinaaliin. Taktiikka sujui suunnitelmien mukaisesti ja Tani ajoi alkuerissä maaliin varmasti toisena, saaden eturivin paikan prefinaaliin.

Prefinaaliin Tani hyökkäsi päättäväisenä ja ajoi suunnitelman mukaisesti voittajana ruutulipulle, lunastaen paalupaikan finaaliin.

– Koska kaikilla on sama kalusto, niin erot tässä luokassa ovat minimaalisen pienet, joten virheisiin ei ole varaa. Taktiikkana oli ajaa alkuerät varmasti kärkiporukassa maaliin. Se onnistui hyvin ja sain eturivin paikan prefinaaliin, jossa latasin sitten kaikki kerralla pöytään ja voitin, Tani toteaa.

Finaalissa paineet näkyivät kuljettajien otteissa ja Tanikin joutui ottamaan iskuja vastaan. Tani ajettiin kärkipaikalta ulos, mutta määrätietoinen ajo nosti Tanin finaalin kolmanneksi ja koko sarjan hopealle.

2022 Ranskan Juniorkarting -sarjan loppupisteet

1- Arthur Dorison – 186

2- Kimi Tani – 149

3- Adam Rahali – 141

4- Enzo Perrot-Thommerot – 134

5- Lisa Billard – 125

FFSA Academyn alainen Junior Karting French Championship -sarja on yksimerkkiluokka, jonka kaluston Academy toimittaa ja ylläpitää. Sarja sisältää viisi osakilpailua ja sarjan kolmelle parhaalle on luvassa rahallisia palkintoja sekä uraa eteenpäin vieviä mahdollisuuksia.

FFSA:lla (Fédération Française du Sport Automobile) on pitkät perinteet nuorten kuljettajien valmennuksessa aina kartingista formuloihin. Käytännössä kaikki ranskalaiset formulatähdet ovat käyneet läpi FFSA Academyn valmennusputken. Valmennuskeskus sijaitsee legendaarisen Le Mans -radan alueella ja tarjoaa ammattimaiset puitteet ajovalmennukseen ja mekaanikkovalmennukseen. Academyyn pääsee myös ulkomaalaisia kuljettajia, jos he läpäisevät pääsykokeet kiitettävästi.

www.kimitani.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän