Nuoret karting-lupaukset valittu Ranskan Autourheiluliiton karting-sarjaan kaudelle 2022

Tuukka Taposen syksyllä 2021 voittama kartingin maailmanmestaruus on nostanut suomalaisten karting-kuljettajien kiinnostavuutta maailmalla.

Taposen jalanjälkiä seuraavat Kimi Tani (12 v.) ja Miko Erkkilä (13 v.) saivat kauden 2022 kilpailukalentereihinsa mukavan lisän kun heidät valittiin ajamaan Ranskan mestaruussarja.

FFSA Academyn alainen Junior Karting French Championship -sarja on yksimerkkiluokka, jonka kaluston Academy toimittaa ja ylläpitää. Sarja sisältää viisi osakilpailua ja sarjan kolmelle parhaalle on luvassa rahallisia palkintoja sekä uraa eteenpäin vieviä mahdollisuuksia.

Miko Erkkilä.

FFSA Academy on Ranskan Autourheiluliiton (Fédération Française du Sport Automobile) oma koulutuskeskus Le Mansen legendaarisen radan yhteydessä. Academyn historia ulottuu 1990-luvun alkuun, jolloin se tunnettiin nimellä ”Renault Elf Formula Campus”.

Nykymuotonsa FFSA Academy sai vuonna 2016. FFSA Academyn järjestelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa ja sinne valitaan kuljettajat testien perusteella. Academyn kautta on mahdollista nousta kartingista aina moottoriurheilun huipulle, eli F1-sarjaan. Viimeisin tällainen kuljettaja on Pierre Gasly.

Hakemusten perusteella kutsun pääsykokeisiin saaneet Tani ja Erkkilä matkustivat Le Manseen viime vuoden marraskuun lopulla. Kahden päivän testit sisälsivät sekä ajoa että fyysisiä ja psyykkisiä testejä.

– Olin hieman yllättynyt kun sain kutsun Le Manseen, mutta hyvinhän kaikki näytti menevän. Academyn puitteet ja toiminta vakuutti todella. Erittäin ammattimaista toimintaa, Kimi Tani kertoo kokemuksistaan.

– Hieno kokemus ja vielä hienompaa oli saada uutinen valinnasta. Lähden odottavaisin mielin Ranskaan. Academyn toiminta on todella ammattimaista, Miko jatkaa.

Testeihin kuului niin ajoharjoittelua kuin fysiikka-testejä sekä haastatteluja.

Mikon ja Kimin valinta on harvinaista herkkua härmäläisille kuljettajille. Academyn historian aikana Kari Mäenpää ja Simo Muhonen ovat ajaneet F4-sarjassa, mutta tiettävästi kartingissa ei suomalaisia kuljettajia ole aikaisemmin ollut.

Academy tarjoaa junior-ikäisille karting-kuljettajille oman sarjan lisäksi fyysistä valmennusta, henkistä valmennusta, ajovalmennusta sekä tekniikkaa ja teoriaa.

Kaiken tavoitteena on valmistaa tulevaisuuden lupauksia suurempiin sarjoihin autourheilussa. Academyn sarjoissa menestyneimmät nousevat luonnollisesti ylöspäin Academyn tukemina.

Junior Karting French Championship 2022:

  • 18.-20.3. Grèville Haque
  • 1.-3.4. Salbris
  • 22.-24.4. Aunay Les Bois
  • 27.-29.5. Varennes Sur Allier
  • 1.-3.7. Anneville

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän