Stop! Autoilijoiden kuritukselle -kansanliike haluaa tolkkua päästövähennystavoitteille

Stop! Autoilijoiden kuritukselle -kansanliike haluaa kansalaisaloitteella siirtää hiilineutraaliustavoitteen siirtoa vuodesta 2035 (Korjattu kello 16.55) vuoteen 2050.

Alla liikkeen perustelut.

Pääasiallinen pointti hyvin simppelin ja hyvin kansantajuiseksi muotoillun aloitteemme takana on se että päästöt on jo hyvällä tolalla, eikä loppujen vähennyksien tiristäminen aiheuta kuin taloudellista haittaa meille.

Ajatus siitä että koitetaan olla kohtuullisesti päästöjä tuottava maa on hyvä ja kannatettava, mutta toimet ylimitoitettuja ja selkeästi vain kunnianhimon vuoksi asetettuja. Myös maamme kylmä ja pohjoinen sijainti oikeuttaa sen, että ei täällä nyt välttämättä ihan päästöttömästi tarvitse elellä, onhan energian tarve huomattavasti korkeampi lämpimämpiin maihin verrattuna.

Vaikka kokonaisuus koostuu sadasta prosentista, ja sitä kautta Suomenkin aiheuttamista prosentin kymmenysten tai sadasosien osuudesta päästöistä on merkitystä kokonaisuuteen, niin todellisuus on se että Suomen päästövähennyksillä ei ole mitään merkitystä Aasian maiden rinnalla, joiden päästöt nousee samaan aikaan koko ajan ihan eri kertoimilla.

Vihreän siirtymän on kuvailtu tuovan meille tuloja. Nämä tulot voidaan hyödyntää, Suomi on aina ollut uuden kärkipään teknologian luoja, tehdään näin ja viedään teknologiaa ja luodaan päästötöntä teollisuutta meillekin. Suomalaisen kuluttajan rankaiseminen ei kuitenkaan ole tarpeen. Korkea polttoaineen ja muun energian hinta kuluttajille ei liene välttämätöntä tämän saavuttamiseksi.

Päästöjä on aina hyvä välttää, mutta tolkkua pitää olla. Ei pidä hirttäytyä vain kunnianhimon vuoksi joihinkin tavoitteisiin. Ylikulutus, päästöt, ahneus, ja oman edun tavoittelu piittaamattomalla toiminnalla, nämä on kaikki negatiivisia asioita joita ryhmä ei kannata. Mutta jälleen toistan, Suomalaisen kuluttajan rankaiseminen ei kuitenkaan ole tarpeen. Meillä asioista piitataan ja hommat tehdään järkevästi.

Emme havittele välinpitämättömyyttä, vaan kansalaisaloitteemme nimen mukaisesti tolkkua.

Asiassa mennään nyt hyvin vahvasti naivi ideologinen ajatus edellä, joka pohjautuu siihen että kun me täällä tehdään asiat ylikireästi, niin isot päästömaat Intiassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa lopettavat päästöt myös. Tämä naivi ajattelu tulee lopettaa ja ottaa tolkullinen ja järkevä ote päästövähennystavoitteisiin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11734

www.stopautoilijoidenkuritukselle.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän