Tänään iltapäivällä on Helsingissä Torviprotesti — vaatimuksena polttoaineveron laskeminen

Polttoaineiden litrahintojen ollessa jo pitkään kipurajan yli lähestyen kestämätöntä kolmea euroa Stop autoilijoiden kuritukselle! -kansanliike järjestää pikaisella aikataululla mielenosoituksen 4.7. klo 16.00 alkaen Helsingissä.

Mielenilmaus kohtuuttomia autoilun kustannuksia vastaan tapahtuu Torviprotestina, joita on ollut jo puolenkymmentä kertaa viime vuosina – viimeisimpään osallistui yli 4000 ihmistä.

Nyt Stop autoilijoiden kuritukselle! -liike on kutsunut autoilla ajavia ja käyttäviä ihmisiä paikalle mielenilmaukseen paitsi autoilla niin myös jalkautumaan Eduskuntatalon eteen.

Stop autoilijoiden kuritukselle! -kansanliike vaatii, että polttoaineveroa on välittömästi laskettava vähintään sen verran, mitä valtio on saanut enemmän arvonlisäverotuottoa/litra siitä, kun polttoaineen hinta oli vielä 1,50 (eli n. 22 senttiä/litra) tai vaihtoehtoisesti polttoaineiden 24 prosentin arvonlisäverokanta on pudotettava 10 prosenttiin, mikä on henkilökuljetusten arvonlisävero (eli vaikutus n. 27 senttiä/litra).

ALV-kannan pudotusta puoltaa se, että monilla ei ole Suomessa linja-auto- tai muita julkisia liikenneyhteyksiä.

Mielenosoittajien autoletka alkaa kerääntymään klo 15.30 jonoon Hämeenlinnan väylälle oikeanpuoleiselle kaistalle ja lähtee liikkeelle klo 16.00.

Stop autoilijoiden kuritukselle! -liike luovuttaa paikalle saapuville kansanedustajille em. vaatimuksen sekä muistutuksen
Eduskuntatalon edustalla n. klo 16.15 jälkeen.

Tämä autoilijoiden joukko on jättänyt yhden adressin ja tehnyt useita kansalaisaloitteita erilaisista autoilijoiden kannalta korjausta ja huomioimista vaatimista asioista sekä järjestänyt maamme historian suurimmat autoilijoiden mielenosoitukset, Torviprotestit.

Tämänkertainen mielenosoitus on paitsi Stop autoilijoiden kuritukselle! -liikeen kiireellisen vaatimuksen toimitustilaisuus niin myös muistutus sen aiemmista mielenosoituksista ja kansanedustajille toimittamista viesteistä.

Luovutettava muistutus on luettavissa täältä.

Autoilijoiden verotus on Suomessa maailman korkeimpia. Kansalaiset maksavat ostaessaan polttoainetta yli puolet hinnasta valtiolle erilaisina veroina ja veroluonteisina maksuina. Stop autoilijoiden kuritukselle! -liike teki joulukuussa 2021 bensiinihinnan kipuraja -gallupin, johon osallistui 17674 ihmistä.

Kipurajaksi osoittautui 1,50 €/litra eli tämäkin on paljon autoilijoille. Tänä päivänä bensiini sekä diesel maksavat pitkälti yli 2 euroa.

280 000 jäsenen yhteisö on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike, joka ajaa autoilijoiden asiaa jo kolmatta vuotta. Keinoja autoilijoiden ahdingon helpottamiseen on, jos niiden käyttämiseen löytyy poliittista tahtoa.

Katso tästä muita Torviprotesti-juttuja.

Stop autoilijoiden kuritukselle! -liikkeen päämäärä on kokonaisvaltainen poliittisen asenneilmapiirin muuttuminen autoilijoita kohtaan suopeammaksi ja huomioivammaksi mihin liittyvät myös vaatimukset autoilun vero- ja maksutaakan kohtuullistamisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän