Kansanliike vaatii ruuhkamaksulain valmistelun keskeyttämistä

Stop autoilijoiden kuritukselle! – kansanliike vaatii ns. ruuhkamaksulain valmistelun keskeyttämistä välittömästi. Alla kansanliikkeen kannanotto.

Suomessa ei ole sen mittaluokan ruuhkia, jotka vaativat tietullityyppisten maksujen käyttöönottoa.

Myöskään päästöjen vähentämisen kannalta ei ole perusteltua lisätä kansalaisten maksutaakkaa, kun samoihin tavoitteisiin voidaan päästä parantamalla ns. vihreän aallon täysimääräistä hyödyntämistä, huolehtimalla tiestön kunnosta ja alentamalla autoilun verotusta mikä helpottaa vähäpäästöisempien autojen hankintaa.

Lisäksi on huomioitava, että tieverkko kustannetaan kerätyillä veroilla ja erityisesti autoilijat maksavat valtiolle useita miljardeja vuodessa (enemmän kuin tieinfraan käytetään vuosittain).

Tällainen uusi maksu tai vero autoilijoille on tästä näkökulmasta moninkertaista maksattamista.

Sen lisäksi, että ruuhkamaksuille ei ole mitään yleisesti hyväksyttävää perustetta, niin tällaisen lain yletön kiirehtiminen ei anna kansalaisille riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia ottaa kantaa lakiesitykseen.

Suositeltu kuuden viikon lausuntoaika ei toteudu ja näyttää sille, ettei toteudu myöskään kahden viikon lausuntoaika, mikäli lausunnot on aikomus ottaa huomioon hallituksen esitykseen.

Niinpä on täysin perusteltua tässä vaiheessa huomioida 19.1.2022 Eduskuntaan lähetetty Stop ruuhkamaksuille! – kansalaisaloitteen teksti ja kannattajamäärä. Siinä 50 880 kansalaista kertoi mielipiteenään, että Suomeen ei tarvita ruuhkamaksuja mahdollistavaa lakia.

Jo aiemmin Kansalaisvetoomuksessamme 63 000 allekirjoitti saman asian – emme halua Suomeen minkäänlaisia ruuhkamaksuja.

Sen sijaan, että hallitus keskittyy lisäämään autoilijoiden maksutaakkaa, hallitus ja oppositio voisivat aloittaa autoilijoiden maksutaakan vähentämisen aloittamalla kansalaisaloitteidemme – Lakialoite polttoaineveron kohtuullistamisesta ja kohtuullisen hintatason turvaamisesta (131 981 allekirjoittajaa) sekä Dieselin käyttövoimavero poistettava ja luotava dieselille biopolttoaineiden jakeluvelvoitetuki (52 160 allekirjoittajaa) – sisältöjen mukaisten toimien valmistelun välittömästi.

Stop autoilijoiden kuritukselle! – kansanliike

www.stopautoilijoidenkuritukselle.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän