Sisä-Suomen poliisi varoittaa bensa-automaattien käyttäjiä kortin kopiointilaitteista

10.7.2018 17.05

Polttoaineasemille asennettuja kortin kopiointi ja tunnusluvun kuvaamislaitteita on havaittu 2.7 Pälkäneellä ja 10.7.18 Valkeakoskella.

Molemmat kohdeasemat ovat olleet ABC-ketjun kylmäasemia.

Pälkäneellä poliisi on purkanut kopiointilaitteen 2.7 Sammontie 3 kylmäasemalta ja Valkeakoskella tänään 10.7 Mahliankatu 2:n kylmäasemalta kaksi kopiointilaitetta. Valkeakoskella laitteet olivat asennettuna molempiin mittareihin.

Poliisi pyytää juuri ennen purkamisaikaa automaateilla asioineita ihmisiä olemaan yhteydessä pankkiinsa ja uusimaan käyttämänsä maksukortit.

Mikäli tankkaus on tapahtunut aiemmin tai epäilee joutuneensa toisaalla vastaavan rikoksen uhriksi, mahdollisena vaihtoehtona on myös ulkomaanostojen ostorajojen laskeminen pankin kautta, jolloin korteilla ei pitäisi määrätyn rajan ylittäviä ostoja ilman rajan korottamista tekemään.

Tankkaamishetkellä tulisi myös aina peittää sormet tunnuslukua syöttäessä. Kamera on usein ollut asennettuna suora näppäimistön yläpuolella tai sivulle.

Poliisi selvittää rikoksia petoksen yrityksinä. Rikoksesta epäiltyjä ei poliisilla ole toistaiseksi tiedossa.

Mahdolliset yhteydenotot epämääräisistä, poikkeavista automaateista tulee välittömästi tehdä poliisille. Automaatissa oleva poikkeava laite tai automaatin ympärillä tapahtuva asennus ja purkamistapahtuma tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.

Tavatut laitteet ovat olleet teknisesti hyvätasoisia ja siten melko huomaamattomia. Kopiointi ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän