Scania investoi vihreämpään tietotekniikkaan

Scania on asettanut tavoitteekseen tulla johtavaksi toimijaksi kestävän tietotekniikan alalla. Osana tätä pyrkimystä se on tehnyt yhteistyötä Amazon Web Servicesin (AWS) kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on vähentää yrityksen tietotekniikkaan liittyviä päästöjä ja rakentaa kestäviä tietotekniikkaratkaisuja pilvipalvelun avulla, todetaan Scanian tiedotteessa.

Ympäristöystävällisempi tulevaisuus edellyttää päästöjen vähentämistä liiketoiminnan kaikissa vaiheissa, eikä tietotekniikka ole poikkeus.

Scanian palveluiden jatkuva digitalisointi asettaa yhä suurempia vaatimuksia IT-ratkaisuille, ja myös tällä saralla yhtiö haluaa kantaa vastuunsa ympäristövaikutustensa minimoimiseksi.

Scanialla on yli 500 000 verkkoon yhdistettyä ajoneuvoa käsittävä asiakaskanta, joka kasvaa jatkuvasti.

– Ympäristöystävällinen ja tehokas tietotekniikkaratkaisu ei ole vain hyväksi planeetallemme, vaan se myös vähentää kustannuksia ja hyödyttää liiketoimintaamme. Haluamme varmistaa, että yrityksemme ei käytä enemmän resursseja kuin on tarpeen, Scanian tietohallintojohtaja Jan Andries Oldenkamp toteaa tiedotteessa.

Scanian sisäisen hackathon-tapahtuman – ScaniaHackin – aikana yksi kehittäjäryhmistä esitteli idean, jonka tarkoituksena oli minimoida yrityksen tietotekniikkaan liittyvät ympäristövaikutukset. Ajatus kiteytyi avoimuuden luomiseen ja sellaisten konkreettisten kestävyysmittareiden (KPI) laatimiseen, joiden mukaan koko organisaatio voi työskennellä.

Seuraavaksi Scania otti yhteyttä AWS:ään, jonka kanssa yritys oli jo tehnyt yhteistyötä pilvipalveluiden alalla.

Scanian tiimi kehittää nyt yhdessä AWS:n ratkaisuarkkitehtien kanssa valvontamekanismia, jonka avulla organisaation jokainen osa voi seurata yksityiskohtaisesti IT:n käyttöä. Tämä auttaa tunnistamaan nopeasti ne prosessit, jotka vaikuttavat kielteisesti ympäristöjalanjälkeen, ja puuttumaan niihin.

Jotta energiankulutusta voitaisiin edelleen tehostaa, Scanian tiimi työskentelee aktiivisesti siirtyäkseen energiatehokkaampiin prosessoreihin, kuten AWS:n omiin Graviton2-prosessoreihin. Yhtiö on myös tiukentanut tietojen säilytysaikaa koskevia rajoituksia digitaalisen jätteen vähentämiseksi.

Tavoitteena on haastaa muut alan toimijat

Pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää Scanian IT-ratkaisuille tehokkuusmerkki. IT-käytön nykyisistä ympäristövaikutuksista kootaan ensin yleiskatsaus, jonka pohjalta voidaan luoda konkreettisia ohjeita ja kokonaisvaltainen ja helposti skaalautuva ratkaisu.

Tavoitteena on pystyä tarjoamaan ratkaisua muillekin AWS:n asiakkaille, jotka haluavat luoda aiempaa kestävämpiä IT-käytäntöjä.

Scania haluaa olla vihreän tietotekniikan edelläkävijä ja inspiraation lähde muille yrityksille. Yritys haastaa tietotekniikka-alan toimijat tarkastelemaan ympäristövaikutuksiaan uudella tavalla ja toimimaan sen mukaisesti.

– Tietotekniikka on tärkeä osa Scanian muutosta kestävän kehityksen mukaisten kuljetusratkaisujen tarjoajaksi. Siksi ensimmäinen askel on tietysti minimoida tietotekniikan käytön ympäristövaikutukset, sanoo Scanian tietotekniikan kestävyydestä vastaava johtaja Elsa Westin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän