Sami Pajarille rallin MM-sarjan tallipaikka ja 90 000 euroa

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari on valittu vuoden 2019 toiseksi Flying Finn Future Stariksi, eli AKK Sports Oy:n lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman voittajaksi.

Valinnan myötä Pajari pääsee ajamaan kaudella 2020 rallin MM-sarjan Junior WRC -luokkaan.

Flying Finn Future Star -kilpailun tämän kauden toinen finaali käytiin Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahdessa 3.-4. lokakuuta.

Finaaliin tiensä rallin SM-sarjan kautta selvittivät Sami Pajari, Lauri Joona, Henri Hokkala ja Aleksi Röyhkiö.

Tällä kertaa sekä kuljettajia että heidän nykyisiä kartanlukijoitaan testattiin monipuolisesti niin fyysisillä kuin psyykkisilläkin testeillä.

Lisäksi heiltä mitattiin taitoja rallin ennakkotutustumiseen ja kielitaitoihin liittyen, ennen päivän viimeistä loppuhaastattelua.

Testien jälkeen, ja valintaraadin pitkän pohdinnan päätteeksi, voittajaksi valittiin Sami Pajari, kartanlukijanaan Antti Haapala.

Pajari saa paikan kansainvälisesti kovassa Junior WRC -luokassa kaudella 2020.

Pajari saavutti vastikään ensimmäisen Ralli SM -sarjan Suomen mestaruutensa SM3-luokassa kaikkien aikojen nuorimpana ja on nyt valmis näyttämään kyntensä, vaikka voittoa hän ei meinaa vielä todeksi uskoa.

– On se hieno homma, en varmaan osaa vielä sisäistää mihin olemmekaan menossa. Tulevaisuutta varten on ollut suunnitelma A eli tämä ja B, jos palkintoa ei tulekaan. Ei missään määrin ollut varmaa, että voitto osuu kohdalle, koska kaikki oltiin hyvätasoisia. Itselläni on ainakin kova motivaatio tehdä. On ollut aina unelma ja haave kun tätä saisi tehdä, ja nyt kun on annettu mahdollisuus, yritän tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyy, Pajari kommentoi voittoaan.

– Uusia asioita tulee varmasti, kuten asfalttikokemusta ei esimerkiksi juuri ole. Kuntoilua on tiedossa aika paljon, naurahtaa Pajari.

Tuomariston puheenjohtaja Tuomo Nikkolan mukaan autourheilun nuorisomaajoukkueeseen eli Flying Finn Academyyn kuuluvalla Pajarilla oli parhaimmat valmiudet kokonaiseen kansainväliseen sarjaan:

– Lähtökohtaisesti nyt piti miettiä paljon tarkemmin ja kriittisemmin kaverin valmiuksia kokonaisen sarjan läpivientiin, aina kuljettajan tulevaisuuden suunnitelmista jopa rahoituksen miettimiseen. Samin kohdalla kokonaisuus huomioon otettuna askelmerkit löytyvät. Sami on osoittanut nopeutensa tänä vuonna, ja on selvästi tehty työtä. MM-tason kartanlukija Mikko Markkula antoi hyvää nuottipalautetta. Lisäksi englanti on hallussa molemmilla ja on selkeät suunnitelmat, kuntopuolella on vielä hieman kehitettävää.

Sami Pajari tuplavoittaja

Sami Pajari oli historiassa ensimmäinen, joka voitti nuoria kuljettajalupauksia kartoittavan kilpailun sen uudessa mittavammassa muodossaan. Aikaisempia, yhden MM-osakilpailun eli Neste Rallin paketin, voittaneita kuljettajia ovat olleet Teemu Suninen (2014), Jari Huttunen (2015), Juuso Nordgren (2016), Emil Lindholm (2017), Henri Hokkala (2018) ja tämän kesän tuorein Sami Pajari, jota voidaankin nyt kutsua tuplavoittajaksi.

Flying Finn Future Star -kilpailun päätukijoina toimivat M-Sport ja Pirelli.

Tallipaikan lisäksi, tuore voittaja saa itselleen merkittävän taloudellisen tuen JWRC-kaudelleen, sillä hän ajoi tällä kaudella Ralli SM -sarjassa M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla, jolloin M-Sport, Pirelli ja AKK tukevat osallistumista yhteensä 90 000 eurolla.

Sami Pajari

Syntynyt: 01.12.2001
Kotipaikka: Lahti
Ura: 2016 ensimmäinen kilpailu Lahden Rallisprintissä, 2018 rallin nuorten suomenmestaruus, 2019 rallin SM3-luokan suomenmestaruus
Flying Finn Academyn urheilija

Flying Finn Future Star 2019 tuomaristo toisessa valintakokeessa:

Juuso Pykälistö
Kokenut MM-sarjan rallikuljettaja

Mikko Markkula
MM-tason kartanlukija

Ossi Oikarinen
Autourheilun asiantuntija

Risto Laine
Hanaa-lehden kustantaja

Tuomo Nikkola
Flying Finn Academyn valmennuspäällikkö & juryn puheenjohtaja

Tero Puustinen
Flying Finn Academyn Performance Coach

Jari Rask
AKK:n myynti- ja kumppanuuspäällikkö / Flying Finn

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here